Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Yusuf Altin - Compleet

15-9-2007


Yusuf Altin, geboren in Aksaray, Turkije. Kwam toen hij drie maanden oud was in Biddinghuizen wonen.

Mijn vader werkte in Nederland en ik woonde als baby met mijn moeder en twee oudere broertjes in Turkije. Het was voor mijn moeder heel moeilijk om alleen voor drie kleine kinderen te zorgen. Vandaar dat besloten werd dat één van de kinderen bij opa en oma ging wonen. Omdat ik nog klein was, en er waarschijnlijk het minste moeite mee zou hebben afscheid van onze moeder te nemen, ging ik met mijn vader mee naar Nederland om bij mijn grootouders aan de Voor te gaan wonen.

Tot mijn derde jaar heb ik bij mijn opa en oma gewoond en hebben zij voor mij gezorgd. Toen ging ik weer naar Turkije, terug naar mijn moeder en mijn twee broers. Mijn vader bleef in Nederland werken. Vijf jaar later, ik was toen acht jaar, werd ons gezin herenigd. Toen gingen we allemaal in Biddinghuizen wonen. Eerst woonden we in bij onze opa en oma aan de Voor. Inmiddels wonen we aan de Zaaiviool.

Toen ik op mijn achtste jaar weer terug kwam naar Nederland, sprak ik alleen Turks. Gelukkig zaten er op de Akkerwinde genoeg Turkse kinderen met wie ik kon praten. Zij konden me ook dingen uitleggen, als ik iets niet begreep. De Nederlandse taal had ik heel snel onder de knie, als kind leer je dat spelenderwijs. Ik kon hier ook prima wennen. Dat ons gezin eindelijk compleet was, was voor ons allemaal het belangrijkste. Die situatie hadden we als familie nog niet meegemaakt; met vader, moeder en broers in één huis wonen. We vonden het allemaal heel erg fijn. En dan maakt het eigenlijk niet meer uit waar je woont.

Hier in Biddinghuizen hebben we nog een zusje gekregen. Kubra heet ze en ze is nu tien jaar. Ze is meervoudig gehandicapt, daarom wonen we in een aangepast huis. Met z’n allen zorgen we voor Kubra. Ze is de jongste en ons enige zusje, we zijn allemaal dol op haar. Ze heeft veel aandacht nodig en die geven we haar graag. We gaan vaak met haar wandelen en tochtjes maken in de auto vind ze ook erg leuk. Mijn opa en oma wonen inmiddels weer in Turkije, maar komen gelukkig nog vaak op bezoek in Nederland. Dus de situatie is nu omgedraaid. Nu wonen zij daar en wij hier.

Wat betekent Biddinghuizen voor Yusuf Altin?
Biddinghuizen is leuk om te wonen. Lekker rustig. Ik werk in Zeewolde, maar toch blijf ik hier wonen. Jammer dat je hier niet kunt uitgaan. Er is erg weinig te doen voor de jeugd. Volgens mij werkt dat vandalisme in de hand. Er zou door de gemeente wat beter naar de jeugd geluisterd moeten worden. Als ze het hier naar hun zin hebben, gaan jongeren niet naar de stad om zich te vermaken. Het is voor Biddinghuizen veel beter dat de jeugd hier blijft, denk ik.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat