Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Liesbeth van de Streek - Misschien wel de leukste straat van Biddinghuizen

22-10-2005


Liesbeth van de Streek-Overeem, geboren in 1961 te Kraggenburg. Woonachtig in Biddinghuizen sinds 1973

Ze groeide op in Nieuw Vennep, waar ze als baby naar toe verhuisde. Onder de rook van Schiphol bracht ze haar kindertijd door. Omdat vader Overeem een betrekking kon krijgen bij akkerbouwer Suidgeest aan de Botweg, kwam het gezin Overeem in 1973 naar Biddinghuizen. Liesbeth was toen twaalf jaar. Ze gingen wonen aan De Voor 11. Na de middelbare school was Liesbeth ruim vijftien jaar bij de C1000 werkzaam. ‘Een leuke tijd heb ik daar gehad. In die tijd kende ik écht iedereen in het dorp.

Met haar man Dirk en hun twee kinderen woont ze aan het Joggerspad. ‘ Een bijzonder straatje’, volgens Liesbeth ‘en misschien wel de leukste straat van Biddinghuizen’, voegt ze daar aan toe.
‘Iedereen kent elkaar bij ons in de straat en het bijzondere is dat we allemaal goed met elkaar op kunnen schieten. Bovendien is het in onze straat nog echt de gewoonte elkaar te helpen waar dat nodig is’.
Dat kwam bijvoorbeeld tot uiting toen enige jaren geleden het huis van de buren Bob en Sandra de Goede door brand getroffen werd.
We hebben natuurlijk meteen de brandweer gebeld en met z’n allen helpen blussen, maar na afloop was het huis van onder tot boven zwart. Echt verschrikkelijk als zoiets gebeurt’. Alle bewoners van Het Joggerspad stonden als één man achter de getroffen familie.

De familie De Goede logeerde de eerste dagen na de brand bij Liesbeth en Dirk en de hele buurt bood hulp aan en dat bleef zo toen de familie tijdelijk in een caravan in de straat kampeerde.
‘Als er iets vervelends gebeurt en je weet dat je dan wordt opgevangen door de hele straat, dan is dat toch geweldig? Als er bijvoorbeeld een kind valt, dan weet je zeker dat er iemand is die het komt helpen. Er is altijd wel iemand om een praatje mee te maken’.
Kent elke straat wel een ‘boze buurman’ of een familie waarmee geen contact is, in Het Joggerspad is dat niet het geval. ‘En dat is in deze tijd van individualisering en verruwing van de samenleving toch zeer bijzonder. Daarom denk ik dat Het Joggerspad misschien wel de leukste straat van Biddinghuizen is’.

Wat betekent Biddinghuizen voor Liesbeth van de Streek?
’Het eerste antwoord dat in mij opkomt is: Niet veel bijzonders. Het is een gewoon dorp, lekker rustig, maar verder niet speciaal. Maar als ik er langer over nadenk, dan biedt Biddinghuizen mij toch wel veel. Ik ken er heel veel mensen, ik werk er, ik sport er en doe vrijwilligerswerk. Al met al genoeg om hier te willen blijven wonen. En…de mentaliteit is goed in Biddinghuizen. Het is toch heerlijk dat ik mijn kind met een gerust hart op straat kan laten spelen?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat