Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Judith Glasbergen - Een houten huis

23-9-2006


Judith Glasbergen, afkomstig uit Oegstgeest. Sinds 1995 woonachtig te Biddinghuizen.

Ik kom uit Zuid-Holland. Ben geboren in Oegstgeest en in Leiden naar school gegaan. Op m’n eenentwintigste trouwde ik met Ron Glasbergen, mijn eerste vriendje, en we gingen in Bergen op Zoom wonen. Ron is militair en we zijn nogal eens verhuisd. Zo hebben we ook nog in Lopik gewoond en vier jaar in Duitsland, in Cloppenburg.

In de jaren dat we in Duitslang woonden, hebben we heel goed Duits leren spreken. We woonden in Cloppenburg echt tussen de Duitsers en hebben er veel vrienden gemaakt. Ik heb daar een leuke tijd gehad. De meeste Duitsers vinden Nederlanders erg leuk en spontaan. Duitsers zijn inderdaad vaak een beetje stijf en worden zelf pas wat losser na een pilsje. Ik heb ze leren kennen als vriendelijke mensen die hard werken. Veel mannen hebben een tweede baan erbij en ook bijna alle vrouwen werken.

In Duitsland hebben gezien hoe de mensen daar zelfgebouwde houten huizen maken. De bouwvoorschriften zijn daar wat minder streng. We hebben zoveel voorbeelden van mooie houten huizen gezien. Door hele families wordt daaraan gewerkt. Het is vooral de droom van Ron om hier ook zelf zo’n huis te bouwen, hij is erg handig. Maar of dat ooit mogelijk zal zijn in Biddinghuizen…..

Veel mensen kennen me als postbode. Jarenlang had ik een wijk in Biddinghuizen, maar door reorganisaties bij TPG werk ik de laatste tijd vaak op het postkantoor in Dronten. Af en toe loop ik mijn oude wijk in Biddinghuizen nog wel eens en krijg dan heel leuke reacties van de mensen. In de jaren dat ik post bezorgde in Biddinghuizen heb ik met velen toch een band opgebouwd.

Wat betekent Biddinghuizen voor Judith Glasbergen?
Ron en ik wonen nu al weer elf jaar in Biddinghuizen en wat mij betreft blijven we hier. We hebben twee prachtige dochters waar we ongelooflijk trots op zijn, ook zij voelen zich thuis in het dorp.
Biddinghuizen is een heel gezellig en sociaal. De mensen zijn echt in elkaar geïnteresseerd. Wel hoop ik dat de oude wijken en het winkelcentrum snel opgeknapt zullen zijn. Het is nu geen gezicht als je het dorp binnen komt. Maar, het wordt vast erg mooi. Wellicht dat we hier ooit een plekje zullen vinden om ons eigen houten huis te bouwen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat