Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Maria Steegh-Heller - Maria Steegh-Heller woont weer in Frankrijk

19-8-2006


Maria Steegh-Heller

Na een tiental jaren in de buurt van Parijs te hebben gewoond, kwam ik naar Flevoland omdat ik in Lelystad een baan vond als management assistent. Van de prachtige bossen van het voormalig jachtterrein van de Franse koningen naar het vlakke gloednieuwe land was een hele overgang. Maar ik was vast besloten dat nieuwe land te ontdekken! Het duurde niet lang of ik was verkocht; die prachtige lijnen aan de verre horizon en de wijde luchten, dat is iets unieks, ik kon er intens van genieten.

Ik heb aan het Erf gewoond. Een leuke straat met allemaal verschillende soorten huizen. Uit ervaring (het was mijn 17e verhuizing) wist ik dat je niet moet wachten tot de mensen naar je toekomen en ik nodigde mijn directe buren zo snel mogelijk uit om kennis te komen maken.

Iemand die ik ook leerde kennen was Gert Jan van Tilburg, die mij vroeg zijn productieteam te komen versterken als artistiek leider. Het ging om de Millennium musical en het moest een groots evenement worden. Ik heb daardoor mijn dorpsgenoten echt leren kennen. Wat een geweldige inzet en goede wil. Het was hartverwarmend. En zo ook de volgende musical Archipel, die weliswaar in Dronten werd opgevoerd, maar die alleen door weer die inzet van Biddinghuizen gerealiseerd had kunnen worden.

Inmiddels was ik getrouwd met Fred en het moment kwam dat we beiden eens goed gingen nadenken wat we nu echt wilden met ons leven. Als je er dan achter komt dat de liefde voor de natuur, voor kunst en gastvrijheid heel belangrijk voor je zijn, dan ga je op zoek naar een formule om die zaken te kunnen combineren. In september 2005 vertrokken we naar Frankrijk om in een oude boerderij een klein cultureel centrum te beginnen, waar we workshops organiseren voor liefhebbers uit de hele wereld.

We wonen nu in de Nièvre, dat is een deel van de Bourgogne, op een prachtig plekje. Regelmatig hebben we contact met onze vrienden uit Biddinghuizen. Mijn ex-collega’s van het musical productieteam zijn hier ook bij ons geweest. Fred en ik vonden het fijn om alles wat we hier mooi vinden met hen te delen en we hebben veel lol gehad. Door hen hier te ontvangen is ons huis hier meer ons Thuis!

Wat mis je van Biddinghuizen?
Ik zou nog wel eens even over de markt willen lopen, en een kopje koffie drinken bij Jenny Bijsterbosch, en natuurlijk ook de prachtige concerten in het Colombinehuis willen bezoeken.
Er wordt zo vaak geklaagd dat er weinig te doen is in Biddinghuizen, maar ik weet dat Biddinghuizen bruist van het leven. Je moet het alleen willen ontdekken!

Het e-mailadres van Maria is: maria.steegh@wanadoo.fr

Rita van Westen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat