Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Knud Jansen - Yes it works

29-5-2010


Zijn voornaam doet vermoeden dat hij uit Scandinavië afkomstig is, maar niet is minder waar. Knud Jansen is geboren in Voorschoten. Sinds een paar jaar mag hij zich een Biddinghuizenaar noemen en dat bevalt hem prima. Zo goed zelfs dat hij hier nooit meer weg wil.

Toen ik nog in Voorschoten woonde deed ik over een ritje van mijn huis naar de zaak of vice versa ongeveer anderhalf uur. Terwijl het eigenlijk in een paar minuten zou moeten kunnen. Elke dag file, daar kreeg ik zo enorm genoeg van. Dus verhuisde ik naar Flevoland, naar Almere. Op zich geen verkeerde plaats om te wonen, echter wij konden niet wennen aan de bevolking daar.

Omdat een tante van mij ernstig ziek werd en verzorging nodig had, ontstond de behoefte aan een woning met een slaapkamer beneden. Die woning vonden we in Biddinghuizen, waar we nu nog steeds wonen. We hebben nog vier jaar voor tante mogen zorgen.
Biddinghuizen heeft het dorpse wat ons ook in Voorschoten zo aansprak. De mensen kennen elkaar. Er is minder a-socialiteit dan in Almere. Hier kun je nog aangesproken worden op iets. En, niet onbelangrijk; ook hier zijn geen files!

Wat ik als nieuwkomer in Biddinghuizen soms wel merk is dat er een soort ons-kent-ons gevoel heerst bij sommige mensen, waardoor het wat moeilijker is om er tussen te komen.
Dan lijkt het wel eens of men de ‘nieuwe’ Biddinghuizenaren niet graag tegemoet komt.

Een poos geleden alweer ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Het heet Yes It Works. De naam is gekozen met een knipoog naar de ICT, kabelwerkzaamheden en infrastructuur waar ik me mee bezig hou. (zie ook www.yesitworks.nl).

Ooit heb ik wel eens overwogen om in een van de leegstaande winkelpanden een soort internetcafé te beginnen. Vooral onder jongeren tussen 12 en 18 jaar is daar volgens mij wel behoefte aan. Er is niet zoveel te doen voor deze leeftijdscategorie. In een internetcafé kan men lekker computeren. Elkaar ontmoeten, samen studeren en huiswerk maken. Hoeven ze niet op straat rond te hangen. Bovendien kan ik goed met deze groep jongeren overweg. Helaas is het er nooit van gekomen en nu heb ik er vanwege mijn drukke werkzaamheden echt geen tijd meer voor. Ergens vind ik het wel jammer. Want de kansen liggen er wel.

Wat betekent Biddinghuizen voor Knud Jansen?
Biddinghuizen is een gezellig dorp. Van mij hoeft er niet zoveel te veranderen.
Mijn toekomstplannen? Gezellig in Biddinghuizen blijven wonen!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat