Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Mark Brandsma - Flinstones en nog meer auto’s

29-6-2013


Hij vertelt enthousiast over de Flintstones cross, waar ie vanaf kinds af aan in geïnteresseerd is. Dit komt door zijn vader Jennie. Het begon op de Kokkelweg bij de paardenwei. Zijn moeder heet Britty. We kennen zijn ouders van dorpsbelangen en het bedrijf Brandsma metselwerken. Hij heeft twee zussen, Kirsten en Wendy. Hij is getrouwd met Tanya en heeft twee dochtertjes, Loïs van vier jaar en Silke van een jaar.

Ik ben geboren in 1982.  Ik zat op de Wingerd, dat ging niet zoals het zou moeten, dus daarna naar de Driemaster in Dronten; lekkere kleine groep en genoeg aandacht. Op het Almere College volgde ik  metaalbewerking.  Mijn eerste baan vond ik bij Van Werven in Oldebroek als onderhoudsmonteur om vervolgens bij autofabriek Donkervoort in Lelystad auto’s te gaan bouwen. Daar was  ik een fanaat in hart en nieren. Na een jaar ben ik weggegaan en werkte acht jaar bij mijn vader als verreikermachinist en onderhoudsmonteur. Daarna ging ik weer werken met auto’s. Ik bouwde carkits en navigatiesystemen in auto’s in Amersfoort. Dat heb ik anderhalf jaar gedaan.  Toen het werk minder werd, ben ik gaan solliciteren bij Everbake. Dat is nu mijn huidige baas. Daar doe ik van alles. Dat voelt erg goed. Ik rij, maak, creëer en onderhoud de spullen die we afleveren bij bakkers.

Op mijn eenentwintigste verjaardag in 2003 kreeg ik van Mary van Veen eenentwintig envelopjes, waar ik er eentje uit mocht halen. Ik haalde er een schminkcursus uit, gegeven door een stagiaire naar keuze. Mary zei toen: ‘Dit weekend moet je komen om je enveloppe in te wisselen.’ Ik kom daar binnen en zie Tanya aan tafel zitten. Ze kwam uit Zoetermeer. Ik wist niet hoe gauw ik weg moest komen. Tanya ging de keuken in en liet alle glazen vallen, ik knalde tegen de deur. Sindsdien zijn we niet meer uit elkaar geweest. Die schminkcursus  heb ik wel gehad.

Mijn hobby is dus autocross. Voordat ik Tanya leerde kennen, was autocross alles voor me.  Als je me zocht, zat ik in de loods bij mijn vader. Ik had alle ruimte en gereedschappen om mijn hobby uit te oefenen. Jarenlang hebben we een autocrossteam gehad met een stuk of vijftien auto’s. Dat was oergezellig. De vereniging Flintstones bestaat al eenenveertig jaar. Mijn vader kwam hier wonen, toen deze twee jaar bestond. Hij heeft zoveel gedaan voor de cross. Ik ben vorig jaar in het bestuur getreden als algemeen bestuurslid.  Eigenlijk doen we dat allemaal. Wendy, mijn zus is penningmeester, Pepijn Dijkhuis, haar man, is voorzitter, Kirsten Hoogeveen is secretaris, Daniel Korhorn doet het reglement. Kirsten Flantua, mijn zus, heeft ook gecrost. Het was lange tijd een strijd tussen Kirsten en Kirsten. Ik ben altijd diegene die de eeuwige tweede is. Jarenlang heb ik tegen mijn vader gereden, dezelfde auto gehad, maar nooit gewonnen. Over de kop gaan is ook heel leuk, zolang ik maar goed in de gordel zit en mijn kooi goed is. Ze noemen me ook wel Marky Duck. Bij de Flintstones  zoeken we altijd vrijwilligers die ons willen helpen voor, tijdens of na de cross.
Dus als je je geroepen voelt, kijk gerust op de site. www.deflinstones.nl Vele handen maken licht werk.
Via deze weg wil ik ook alle medewerkers bedanken voor de medewerking van dit jaar.
De twee mooie crossen zitten er weer op, maar zonder vrijwilligers staat het dorp stil.

Biddinghuizen voor Mark: Biddinghuizen is mijn thuis, rust, men kent elkaar,
Ook jouw naam kan hier komen te staan. Wil je vertellen, mail naar hermaloohuis@gmail.com We doen het samen!
 


Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat