Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Nicole Schrijvers - Bewust huismoeder en helpen met kinderkleding

28-9-2013


Ze is 42 jaar, getrouwd met Peter en heeft twee kinderen, Lotte van 10 en Pepijn van 6 jaar. Ze is geboren, getogen en opgegroeid in Amersfoort. Na jarenlang gewerkt te hebben heeft ze 11 jaar geleden bewust gekozen om afscheid te nemen van haar baan en thuis te blijven voor de kinderen. Nu de kinderen iets groter zijn, heeft ze tijd voor iets anders en besloten kinderkleding te gaan verkopen met het doel anderen het werk van de verkoop uit handen te nemen.

Na mijn schooltijd ben ik ECABO gaan doen. Dit is een kantoorgerichte opleiding: een dag naar school en drie dagen werken. Ik heb toen mijn stage bij KPN Telecom gedaan. Nadat ik de opleiding had afgerond, ben ik daar in vaste dienst gekomen en heb verschillende afdelingen gezien.
Door reorganisatie kwam ik in Utrecht bij KPN te werken. Hier leerde ik mijn huidige man Peter kennen. Al met al een roerige tijd, het onderdeel van KPN waar wij werkzaam waren, werd overgenomen door Atos Origin, een IT-bedrijf.

Na een half jaar samengewoond te hebben in Zeist zijn we verhuisd, zwanger en al, naar de Karwijhof in Biddinghuizen.
Dit is nu al ruim elf jaar geleden. Het was hier zo lekker rustig vergeleken met Amersfoort en Zeist!

De afstand naar het werk was door de verhuizing wel wat langer geworden.
‘s Ochtends om zes uur zaten Peter en ik samen in de auto op weg vanuit Biddinghuizen naar ons werk in Utrecht. Na Lotte’s geboorte moesten we nog vroeger in de auto zitten om voor het werk nog naar de oppas te rijden. Dit was niet meer te doen en ik kreeg de kans met een zakcentje afscheid te nemen van het bedrijf. Deze keuze hebben we gemaakt en sinds die tijd ben ik fulltime moeder.
Ik heb hier dan ook lekker van kunnen genieten, nog altijd geen spijt van.In 2007 is onze zoon Pepijn geboren.

Pepijn werd groter en zijn kamer te klein.
We wilden wat groter gaan wonen en besloten het huis in de Karwijhof te koop te zetten.
De verkoop liet lang op zich wachten, maar gelukkig hadden we nog geen ander huis gekocht.
Na verkoop van ons huis zijn we in juni 2012 verhuisd naar de Parksingel en dat bevalt uitstekend. Ik kom nog steeds elke dag binnen en denk WAT EEN LEKKER HUIS.
Pepijn heeft nu ook een grote kamer, en we hebben nog eens een hele grote zolder. Met een kant van de zolder doen we eigenlijk niks; daar is nu mijn opslag voor tweedehands kinderkleding.

Beide kinderen gaan nu elke dag naar school. Omdat ik thuis wil zijn voor de kinderen, maar toch ook wel wat wil gaan doen, ben ik begonnen met de verkoop van tweedehands kinderkleding.
Niet in een winkel (nog niet) en niet puur voor mezelf, maar ik verkoop als een soort tussenpersoon de kleding voor anderen. Mensen hebben vaak kleding in de kast hangen en willen niet de heisa van het verkopen, op internet of anderszins, omdat dit redelijk tijdrovend is en gewoon lastig. Je moet foto’s en  advertenties maken en plaatsen, kleding wegen, opsturen, en zo meer.  Dit werk wil ik deze mensen uit handen nemen. Iedereen kan kleding bij me komen brengen. In Biddinghuizen en Dronten haal ik het ook op. Ik kijk dan samen met de eigenaar wat verkoopbaar is, spreek een richtprijs af en zet de kleding te koop. Bij verkoop ontvangt de eigenaar 70% van de opbrengst. Een hoog percentage waardoor er weinig overblijft voor het dekken van de kosten, maar ik hoef er niet rijk van te worden. Althans, nog niet… Lukt het onverhoopt niet om de kleding te verkopen, krijgen de mensen de kleding terug of schenk ik deze aan een goed doel.

Ik krijg hier veel positieve reacties op en hoop dan ook dat dit gaat lopen.
De verkoop van de kleding die ik al ontvangen heb, loopt heel goed. Hier en daar kan ik al wat mensen verblijden met de opbrengsten.
Daarnaast ben ik toch ook weer lekker bezig en kan zelf mijn tijd indelen.

Biddinghuizen voor Nicole: ik hoop nog lang in een rustig Biddinghuizen te kunnen blijven wonen. De mentaliteit is hier anders dan in een grote stad. Hier kun je aan de kassa nog een praatje houden. Dat moet je in een stad niet doen. Als ik terug ben in de stad, overvalt me het feit dat het verkeer van alle kanten je benadert. Ik ben het niet meer gewend. Heerlijk hier!

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat