Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Linda Bies - Kreukelzone

16-9-2009


Linda Bies –Zag de laatste jaren de omzet van haar videotheek drastisch dalen en moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe uitdaging.

De videotheek die ik al jaren heb, dat is echt iets dat bij mij past. Ik doe het met heel veel plezier. Helaas is er de laatste jaren geen droog brood meer te verdienen met het verhuren van dvd’s. Dat maakt het moeilijk. Want als je de kosten niet meer kunt betalen, dan wordt ondernemen opeens een stuk minder leuk. Ik hoef er beslist niet rijk van te worden, maar met verlies draaien, dat hou je niet lang vol.

Het was duidelijk dat er iets moest gebeuren. Maar wat? Wat moet je nu in een klein dorp als Biddinghuizen toevoegen aan het huidige winkelbestand? Belangrijk voor mij is dat ik het leuk vind. Want ik ben de mening toegedaan dat als je werkt met plezier het eigenlijk geen werken is. Dat gaat het vanzelf en dat wil ik graag.
Mensen moeten tegenwoordig zo veel en kiezen als het kan vaak voor gemak. Dat is ook de reden dat de omzet in de videotheek terugliep. Bij UPC kosten de films meer dan in de videotheek, maar je hoeft er de deur niet voor uit. Alles kan vanuit de luie stoel geregeld worden.

Ik ga daarom iets doen in de dienstverlening. Veel mensen hebben een hekel aan strijken. Of men heeft er geen tijd voor. Vooral jonge moeders hebben het tegenwoordig hartstikke druk en juist zij hebben meestal volle wasmanden met strijkgoed. Er zijn ook mensen die het zelf niet meer zo goed kunnen, vanwege de leeftijd of lichamelijke beperkingen.

Strijken is iets dat ik juist heel graag doe. Jarenlang heb ik voor het restaurant van mijn zus de was gestreken. Tafellakens, servetten, koksjasjes. Als alles dan fris gestreken in de wasmand opgestapeld ligt, dan geeft me dat een heel goed gevoel. Dat bracht mij op het idee in Biddinghuizen een strijkservice te beginnen.

Strijkgoed kan vanaf vandaag dagelijks, ook in het weekeinde, worden gebracht bij Suncenter aan de Verlengde Baan nummer 4. Twee dagen later kan men de was fris gestreken weer ophalen. Wilt u liever dat ik de was bij u kom halen en gestreken weer bij u thuis aflever, dan kan dat natuurlijk ook. De prijzen heb ik zo laag mogelijk gehouden.

Mijn nieuwe bedrijfje heet heel toepasselijk ‘Kreukelzone’. De website is in de maak, evenals de cadeaubonnen. En voor kledingreparatie kan men ook bij Kreukelzone terecht. (Dat wordt gedaan door mevrouw Lahuis, die dit al sinds jaar en dag doet in het dorp. Ja, in Biddinghuizen werken we samen!) Telefonisch ben ik bereikbaar via Suncenter 0321-331706 of 06 - 42713302. En de videotheek? Die blijft voorlopig gewoon bestaan. Naast de strijkservice.


Wat betekent Biddinghuizen voor Linda?
Ik hoop dat ik met mijn strijkservice ‘Kreukelzone’ iets kan toevoegen aan het aanbod in het winkelcentrum. Om de winkels levensvatbaar te houden is het belangrijk dat iedereen z’n boodschappen in Biddinghuizen doet. Het zou natuurlijk prachtig zijn als in de leegstaande panden in het dorp zich snel nieuwe ondernemers gaan vestigen.
Dus: Koop elders niet wat Biddinghuizen biedt!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat