Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Adri van Loveren-Casius - Flevolander geworden

7-1-2006


Adri van Loveren-Casius, geboren in 1952 te Zuilen
Woonachtig in Biddinghuizen sinds 1973.


Ze woonde in hartje Utrecht toen haar schoonvader een advertentie uit de Telegraaf liet zien; “Melkboer gezocht voor SRV-wagen in Biddinghuizen”. Omdat echtgenoot Piet destijds zonder werk was solliciteerde hij en zo kwam hij in dienst bij Dirk Zoet. Aanvankelijk woonde Piet in het werkkamp en bleef Adri met de kinderen in Utrecht, maar al snel betrokken de Van Loverens en de dochters Claudia en Bianca een woning aan de Fruithof, waar later Sandra werd geboren.

‘Doodstil vond ik het hier in Biddinghuizen’, zegt Adri over de eerste tijd. ‘Ik was de grote stad gewend, drukte, lawaai, verkeer, mensen om me heen. Wat een stilte opeens! Ik moest daar heel erg aan wennen en vond het helemaal niet leuk’.
Om wat om handen te hebben ging ze vrijwilligerswerk doen op de Akkerwinde, de school waar haar dochters op zaten. Overblijfmoeder, leesmoeder, helpen bij de handenarbeidles, van alles heeft ze gedaan.
Piet werd actief bij BAS voetbal en Adri is al sinds 1985 secretaresse bij de EHBO-vereniging.
‘Door het vrijwilligerswerk hebben we toch ons plekje gevonden in Biddinghuizen. Ik ga graag een dagje naar de stad, lekker winkelen, maar dan mis ik meteen de frisse lucht. De stank van de stad, de uitlaatgassen, dat ben je niet meer gewend, als je hier al zo lang woont. Ik ben altijd weer blij als ik ’s avonds weer naar huis ga.

Wat betekent Biddinghuizen voor Adri van Loveren?
Biddinghuizen betekent voor mij vrijheid. Het bos, het zwembad, de natuur, ik vind het heerlijk!
Piet wil hier beslist niet meer weg. Ik heb altijd gezegd; Waar mijn werk is, is mijn vaderland. En zo denk ik er nog steeds over. Twee dochters wonen hier in het dorp en de andere woont in Lelystad, maar werkt in Biddinghuizen. Inmiddels hebben we vier kleinkinderen. We zijn Flevolanders geworden’.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat