Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

John van Bemmel - De drukste tijd van het jaar

15-12-2009


John van Bemmel – Begon zijn carrière in de bouw, maar zit nu al weer twintig jaar, ´in de bloemen´ samen met zijn vrouw Yvonne. De kersttijd is voor hem de drukste tijd van het jaar. Maar ook de gezelligste.

Voor veel mensen lijkt het een vreemde overstap, van de bouw naar de bloemen. Maar bloemen is een product dat me altijd heeft aangesproken. Eerst heb ik een aantal opleidingen gevolgd en al weer twintig jaar geleden ben ik, samen met Yvonne, voor mezelf begonnen. Eerst met een bloemenstal, later een kiosk en nu sinds bijna drie jaar met een prachtige winkel in het vernieuwde centrum van Biddinghuizen.

Vanwege de renovatie van het centrum werd drie jaar geleden duidelijk dat de kiosk moest verdwijnen. Het bood ons de kans om in een nieuw winkelpand ons assortiment uit te breiden, met name in de richting van cadeauartikelen. Het was een hele stap, van de kiosk naar een winkel. Gelukkig ben ik van nature een ongelooflijke optimist, ik heb er steeds vertrouwen in gehad dat het zou gaan lukken. Maar dat is niet voldoende. Daarnaast moet je keihard werken om het voor elkaar te krijgen. We kiezen altijd voor het bieden van kwaliteit. Klanten merken het snel, als jouw bloemen toch langer op de vaas staan, omdat ze plukvers van de veiling komen. Om die reden bezoek ik drie keer per week de veilingen in Aalsmeer en Rijnsburg.
Er is op de veiling veel te koop, ook tegen de laagste prijzen, maar mijn keuze laat ik toch overwegend door kwaliteit bepalen. Het is mijn overtuiging dat het alleen op die manier goed werkt. We werken inmiddels met z´n vijf man in de bloemenwinkel. En met z´n allen doen we onze uiterste best om een goed en mooi product te leveren. Dat wordt door de mensen in Biddinghuizen zeer gewaardeerd, zo is mijn ervaring.

De kersttijd is de drukste tijd van het jaar. Dan moeten we echt alle zeilen bijzetten om het werk af te krijgen. We gaan dan bijna dag en nacht door. Natuurlijk is er de verkoop van kerstbomen en bloemen. Maar ook voor de cadeauartikelen is dan grotere belangstelling. De dames in de winkel houden zich bezig met het bloemschikken en de verkoop, terwijl de inkoop meer mijn ding is. Ik doe dat met veel plezier. De overstap van de bouw naar de bloemen is voor mij de juiste beslissing geweest. Juist rond de kersttijd, als het zo gezellig druk is, ben ik me daar zeer van bewust. Het is voor mij, ondanks de drukte, de allermooiste tijd van het jaar.

Wat betekent Biddinghuizen voor John?
Biddinghuizen is een fijn dorp, met heel veel lieve mensen. In het begin dat we hier woonden gingen we ieder weekeinde terug naar Amsterdam. Dat is nu al lang niet meer het geval. Wij zijn van Amsterdammers echte Flevolanders geworden en voelen ons hier helemaal thuis. Over de leegstand in het centrum maak ik me wel zorgen. Ik hoop dat als de crisis helemaal voorbij is de leegstaande panden gevuld zullen worden met bijvoorbeeld een schoenenwinkel, een verswinkel of een horecagelegenheid. Dat zou voor Biddinghuizen heel goed zijn.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat