Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Lars Pesie - De auto!

12-2-2011


Lars, getrouwd met Marloes Kamps, heeft twee kinderen; Maud van twee en een half en Tygo van vier maanden. Hij komt oorspronkelijk uit Kesteren. Zijn vader was maatschappelijk werker bij ’s Heerenloo en reed elke dag heen en weer. Het zoeken naar een ander huis dichterbij werk bracht hem niet naar Ermelo, maar naar Biddinghuizen. Lars was zeven jaar en vond het maar niets. Nu hij 36 jaar is wil hij er niet meer weg. Hij heeft hier een huis gekocht en is een eigen bedrijf gestart, www.autobedrijfpesie.nl

Mijn hobby’s zijn mountainbiken op de zondag, op wintersport gaan en surfen. Ik ben idolaat van watersport. Als tiener fietste ik samen met mijn broer naar het Veluwemeer met van alles op en achter onze fiets hangend, later met de brommer en nog later met de auto. We surften zo gauw we de tijd hadden. Ook zaten we op de zeeverkennerij Tjerk Hiddes in Harderwijk. Het beste herinner ik me het zomer kamp. Een week lang varen bij Sneek. Met zijn vijven in een boot met ieder zijn eigen taak. En dan ’s avonds de beest uit hangen aan de wal, zo jong als we waren. Dat was een heerlijke tijd.

Een andere grote hobby is de auto. Ik heb altijd bij dealers gewerkt; zoals BMW, Peugeot en Renault. Door de jaren heen heb ik daar heel veel ervaring opgedaan. Ik heb zelf ook veel gecrost, hier in Biddinghuizen bij de Flinstones. Ik was als jongen altijd al aan het sleutelen met auto’s, eerst voor de deur en later in de loods van mijn schoonvader. Daarom heb ik op de middelbare school gekozen voor LTS motorvoertuigen techniek. Op die manier maakte ik van mijn hobby mijn werk. Mijn eerste werkgever was een tuning bedrijf. De auto wordt aangepast aan de wensen van de klant. Er komen andere motoren in, een andere uitlaat, andere remmen, wat de klant maar vraagt en wat mogelijk is. In dat werk kon ik me helemaal uitleven. Ik hou het meest van Duitse merken: BMW, Audi en Volkswagen. De structuren achter die auto’s zijn voor mij erg interessant. Er speelt zoveel mee in de autowereld wat niet iedereen zomaar ziet. Het is niet alleen het uiterlijk, het is ook dat waar je voor gaat. Ik probeer met de klant mee te denken. Bij Peugeot is een dag een nacht service, dus ook voor noodgevallen. Dat kan bij een groot bedrijf. Een klein bedrijfje zal moeten afwegen of ze die hulp wel kunnen bieden.

Toen ik werkeloos werd, was de stap om een eigen bedrijf te starten niet zo heel moeilijk. Ik kreeg de kans bij mijn schoonvader in de loods mijn bedrijf op te zetten, al mijn ervaring te gebruiken en er iets van te maken dat bij mij past. Nu kan ik mijn eigen visie erop loslaten en navolgen. Ik ben in 2010 begonnen en vind het een prachtige uitdaging. We hebben geen personeel. Ik doe alles samen met Marloes. Natuurlijk krijg ik ook wel hulp van familie en vrienden. Samen maken we er iets van.

Biddinghuizen voor Lars:
Ik vind het prachtig dat er een wandelpad is gemaakt, de tenten er steeds weer staan om een groot feest te houden. Dat er zoveel mensen meehelpen: geweldig! Dat is een groot pluspunt voor Biddinghuizen. Ik weet hoeveel werk er verzet wordt, want mijn vader heeft in Dorpsbelangen gezeten. Als je kijkt en hoort wat er voor nodig is om de Kartoffeln Arena op te zetten. ( Kartoffeln is Duits voor aardappels) Even een deurtje eruit snijden om aan de achterkant een nooduitgang te hebben…zetten ze er later wel weer opnieuw een stuk muur in. Dat bedoel ik…
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat