Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Wietze Norder - Geen last van crisis

17-4-2010


Voor Wietze Norder werd het steeds moeilijker zijn baan als vrachtwagenchauffeur met zijn gezin (vrouw, zoon en dochter) te combineren. Want op de vrachtwagen moet je nogal wat uren maken, om een behoorlijke boterham te verdienen. Hij besloot voor zichzelf te beginnen, ondanks de crisis. Het is geen grap, op 1 april 2010 is WINO Dienstverlening gestart. Vol vertrouwen in een mooie toekomst.

Ik weet niet beter dan dat ik een échte Biddinghuizenaar ben, want ik was pas twee toen ik hier met mijn ouders kwam wonen vanuit Friesland. Mijn eerste herinneringen zijn dus van Biddinghuizen. Mijn vader werkte bij de Alko en zodra ik vakantiewerk kon gaan doen, ging ook ik daar aan de slag. Later kwam ik in vaste dienst bij Alko Dronten, daarna heb ik als chauffeur bij Schaap gewerkt en bij Becker in Zeewolde. Als chauffeur zijn werkdagen van 14 of 16 uur geen uitzondering en dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Weinig vrije tijd en veel slaaptekort. Toen kreeg ik de kans om bij Blonk te komen werken,lekker dicht bij huis en normale werktijden. Maar ik was natuurlijk een vrij beroep gewend en zo is het idee ontstaan om voor mijzelf te gaan beginnen,zelf beslissen wat je wel of niet aanneemt en zelf zo je dagen in te vullen met wat er zoal allemaal op je pad komt.
Veel agrariërs kennen mij denk ik wel via mijn werk bij Schaap en Blonk. Werken in de landbouw heeft me altijd getrokken, ik doe het graag. Het liefst had ik een eigen boerenbedrijf gehad. Met mijn eigen bedrijf hoop ik in de agrarische dienstverlening een goede boterham te kunnen verdienen. Bedrijven kunnen mij inhuren voor veel uiteenlopende werkzaamheden zoals heftruckchauffeur,inpak en sorteerwerkzaamheden of als chauffeur .Daarnaast probeer ik een schildersbedrijfje op te zetten daar ben ik via via ingerold kun je wel zeggen. De eerste klanten hebben zich intussen al aangemeld. Maar het schilderen zal in eerste instantie op kleine schaal zijn, ik moet eerst even kijken hoe de dingen zich gaan ontwikkelen.
De voorbereidingen voor mijn eigen bedrijf hebben ruim een jaar in beslag genomen. Alles wat bij het zelfstandig ondernemerschap komt kijken heb ik uitgezocht. Ik ben tot nu toe altijd in loondienst geweest, dus deze stap om zelfstandige te worden is best wel spannend. Toen ik uiteindelijk de knoop doorhakte, en op 1 april van start ging, voelde dat heel goed. Juist omdat ik me zo goed voorbereid heb. Ondanks de crisis heb ik er vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik ben nog nooit zonder werk geweest.
Er zijn mensen die zeggen dat vanwege de crisis het nu niet de allerbeste tijd is om een eigen bedrijf te beginnen, maar aan de andere kant... Het kan alleen maar beter worden toch? Ik heb er alle vertrouwen in.

Wat betekent Biddinghuizen voor Wietze?
In Biddinghuizen heb ik alles wat ik nodig heb en anders is het wel in de buurt. Omdat ik hier al ruim veertig jaar woon ken ik veel mensen, veel mensen kennen mij. Ik heb nooit echt serieus aan verhuizen buiten het dorp gedacht. Zeker nu niet omdat ik op een van de mooiste plekjes van het dorp woon.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat