Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Marcel Geerts - Geerts Glas

17-2-2008


Marcel Geerts. Hier geboren, achttien jaar in Elburg gewoond. Woont sinds drie jaar weer in Biddinghuizen.
Van mijn vroege jeugd, we woonden aan de Fruithof, kan ik me niet zoveel herinneren. Ik weet nog wel dat ik naar kleuterschool de Kladderkatjes ben gegaan en later naar de Akkerwinde. Wat ik me nog heel goed herinner van vroeger is dat als er sneeuw lag we dan met een slee van de bult bij de Scharrelberg afgleden. Hartstikke leuk vond ik dat.

Ons gezin verhuisde al snel naar Elburg, waar we in de oude binnenstad gingen wonen. Heel veel sfeer en gezelligheid heb je daar. Alle winkels binnen handbereik. Het contact tussen Biddinghuizen en Elburg is minimaal. Raar eigenlijk, want de plaatsen liggen vlak bij elkaar. Blijkbaar vormt het Veluwemeer toch een grote barrière.

Mijn vader is al meer dan 30 jaar actief in het glaszetters vak. Als kind gingen mijn broer en ik vaak met hem mee naar allerlei klussen. Spelenderwijs raakten we bekend met het werk. Van mijn vader heb ik het vak van glaszetter geleerd. Toen ik de leeftijd er voor had, ben ik ook in deze branche gaan werken en werden we collega’s. Jong geleerd, oud gedaan.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben dacht ik: Wat ik voor een baas kan, kan ik ook voor mezelf, en ben nu al 3 jaar bezig en de vaart zit er goed in. Mijn bedrijf Geerts Glas is gevestigd in Dronten, aan De Regge 37b. Het klantenbestand varieert van grote opdrachtgevers tot kleine particulieren. Dus ook het werk is heel divers; ik plaats glas bij zowel bedrijven als particulieren tot spiegelwanden in sportscholen. Goed en net werk afleveren is altijd mijn doel. Ik wil trots zijn op wat ik doe.

Als glaszetter kom je overal en ontmoet je veel mensen. Ik kom soms in heel smerige huizen, maar ook in grote exclusieve woningen. De meeste mensen bij wie ik kom zijn aardig,een kopje koffie kan er gelukkig bij nagenoeg alle klanten wel af.

Sinds drie jaar woon ik weer in Biddinghuizen. Het dorp is enorm veranderd in de tijd dat ik weg geweest ben. Goed dat de oude wijken zo mooi opgeknapt zijn. Veel nieuwe contacten heb ik nog niet opgedaan sinds ik hier weer woon. Ik ben zes dagen in de week aan het werk, dus daar heb ik ook niet zoveel tijd voor. De Scharrelberg is er na al die jaren nog steeds. Als er weer sneeuw ligt, ga ik zeker nog een keertje met een slee van de bult af.

Wat betekent Biddinghuizen voor Marcel Geerts?
Biddinghuizen is een lekker rustig dorp. Ik vind het heel prettig dat we water en bos in de directe omgeving hebben. ’s Zomers ga ik graag wakeboarden op het Veluwemeer. Het lijkt me fantastisch om in de toekomst in Biddinghuizen een stukje grond te kopen en daar zelf een huis op te zetten. Misschien kan dat straks wel in de Graafschap.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat