Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Christa Linnekamp - Vaak verhuisd

22-6-2013


Christa is geboren in Maartensdijk en woonde er maar een half jaar, haar ouders zijn vaak verhuisd. Die trend heeft ze zelf voortgezet. Ze woonde achtereenvolgend in Apeldoorn, Rotterdam, Schiedam, Amersfoort, Utrecht om te studeren, Nederlandse Antillen voor zes jaar, Gouda, Alphen aan de Rijn, Amersfoort, Biddinghuizen, Witmarsum ( Friesland) en terug naar Biddinghuizen. Ze woont hier nu met haar twee zoons.

Ik heb mijn lagere schooltijd doorlopen in de omgeving van Rotterdam en mijn middelbare school in Amersfoort. Toen ik na mijn atheneumopleiding niet wist welke kant op te gaan , heb ik de internationale opleiding gevolgd voor schoonheidsspecialiste en ben een eigen bedrijf begonnen. Daarna ben ik een tijd werkzaam geweest op de Nederlandse Antillen als manager voor een keten parfumeriezaken. Daar is mijn oudste zoon Mitchell ook geboren. Na een aantal jaren teruggekeerd naar Nederland en wat omzwervingen uiteindelijk in 1997 via vrienden die hier woonden, terechtgekomen in Biddinghuizen. Twee maanden nadat ik in Biddinghuizen kwam wonen werd mijn jongste zoon Sam geboren.
In 2001 samen met mijn partner een franchise optiekbedrijf in Sneek overgenomen, maar vanuit Biddinghuizen iedere dag naar Sneek, en een gezin draaiende houden plus een HBO opleiding psychosociale therapie volgen was wat veel van het goede, vandaar dat we in 2005 hebben besloten om naar Friesland te verhuizen. Daar hebben we met veel plezier gewoond tot onze relatie misliep.
In mijn werk en privé heb ik altijd al veel aandacht gehad voor de innerlijke beweegredenen van mensen vandaar dat ik in Friesland naast het optiekbedrijf, al een praktijk aan huis had opgestart in psychosociale therapie en coaching nadat ik mijn opleiding had voltooid.
In 2011 ben ik met de kinderen weer in Biddinghuizen komen wonen, waar we weer met veel plezier wonen. De praktijk, “Vandaag therapie en coaching”, eerst vanuit huis opgestart en nu sinds kort vanuit een ruimte die vrijkwam bij sportcentrum Joy4Life.
Buiten mijn praktijk ben ik in 2010 betrokken  geweest bij Yep!Africa  dit is een stichting die zich inzet om de werkeloosheid onder de kansrijke jongeren in Afrika te bestrijden.
Vandaag is een praktijk voor therapie en coaching. Vandaag biedt begeleiding aan voor iedereen die ondersteuning en handvatten kan gebruiken omdat het leven even niet loopt zoals je je had voorgesteld. Het kan je helpen om weer vat op je leven te krijgen. Mijn aanpak is praktisch en direct. Ik werk vanuit verschillende disciplines zoals Verlies en Trauma integratie van Marieke de Bruijn, Focussen van Gendlin, familieopstellingen/systemisch werk en NLP. Iedereen die geïnteresseerd is kan een kijkje nemen op mijn website: www.beginvandaag.nu

Biddinghuizen:
Een prettig dorp om te wonen, heel centraal gelegen, kind vriendelijk. Strand, water en bos dichtbij. Sportvoorzieningen aanwezig en lekker rustig.

Wil je je verhaal ook hier vertellen, mail dan naar hermaloohuis@gmail.com
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat