Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Brigitte van Dijk - Pony of brommer?

3-3-2007


Brigitte van Dijk-Vermetten, geboren in Schiedam. Woont sinds 1980 in Biddinghuizen.

Veertien jaar was ik toen we hierheen verhuisden en ik vond het verschrikkelijk. Elke dag tien kilometer fietsen naar school en, nog veel erger; ook weer tien kilometer terug. De jongelui hier leken in niets op mijn vrienden in Hoofddorp, waar we vandaan kwamen. In mijn herinnering liep destijds de jeugd in Biddinghuizen allemaal in leren jasjes, witte T-shirts en een spijkerbroek en iedereen droeg zo’n Arabische sjaal. Geen sterveling op straat op zondag. Ik vond het helemaal niks.

Gelukkig had ik mijn pony Prisca. Daarbij vond ik, vooral tijdens de eerste twee moeilijke maanden hier, troost. Dagelijks was ik bij mijn pony te vinden. Via de jeugdsoos kwam ik in contact met een aantal jongens uit Biddinghuizen. Ze wilden wel eens weten wie het hardst kon; zij op hun brommers of ik op mijn pony. Regelmatig hielden we wedstrijdjes op de Kokkelweg. Meestal won ik. Maar de brommer van Hein van de Vliet ging zo snel, van hem heb ik nooit kunnen winnen.

Gaandeweg begon ik het toch leuk te vinden in Biddinghuizen. De belangstelling voor Prisca werd steeds minder en voor de jongens en de brommers steeds groter. Uiteindelijk heb ik besloten Prisca weg te doen. Ik kocht zelf ook een brommer, dan hoefde ik tenminste niet meer te fietsen naar school. De brommer won het dus uiteindelijk van de pony.

Nog steeds woon ik in Biddinghuizen. Ik ben getrouwd met Simon van Dijk en we hebben twee kinderen. Naast mijn werk als administratief medewerker ben ik penningmeester en ledenadministrateur bij Dorpsbelangen. Dat is een leuke club. Het gaat goed met Dorpsbelangen en het enthousiasme in het dorp groeit. Als het goed gaat met een vereniging is het leuk om daar vrijwilligerswerk voor te doen.

Jammer dat nog niet iedereen in Biddinghuizen lid is van Dorpsbelangen. Het is ons streven om aan het einde van dit jaar duizend leden te hebben en ik denk dat dat moet lukken. Het is ontzettend belangrijk dat Dorpsbelangen een grote achterban heeft. Alleen dan kunnen we dingen voor elkaar krijgen in Biddinghuizen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Brigitte van Dijk?
De saamhorigheid, die toch een poosje ver te zoeken was, is gelukkig weer helemaal terug. De mensen hebben weer wat voor elkaar over en dat maakt wonen in dit dorp wel zo leuk. Ik hoop dat de gemeente inziet dat er heel snel woningen bij moeten komen in Biddinghuizen anders gaat het mis. Voorbeelden zijn Almere en Swifterbant, waar de winkelcentra te kampen hebben met leegstand. Er moet voorkomen worden dat het hier ook gebeurt. Dat kan alleen als we er inwoners bij krijgen. En dat kan niet wachten tot 2009.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat