Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Gerben Keijzers - Gerben Keijzers is flying doctor in Australië

12-8-2006


Gerben Keijzers

Tot mijn dertiende heb ik aan de Wendakker gewoond. Daarna verhuisden we naar de Zaaiviool. Mijn ouders wonen daar nog steeds. Ik zat op De Wingerd. Vanaf de Wendakker hoefde ik alleen maar het grasveld over te steken en ik was er. Ondanks het feit dat ik nogal eens op de gang werd gezet door de leerkrachten, (met name door Leo Schrijer…) had ik altijd plezier in school. In mijn herinnering werd er tijdens de pauze en na schooltijd altijd gevoetbald. ‘Voetballen op het veldje’ is nog steeds een uitdrukking die ik gebruik.

Met Kees van Wijngaarden als coach heb ik een aantal jaren actief aan competitie judo gedaan, met een paar medailles op de Oost-Nederlandse kampioenschappen als resultaat. Voor BAS Judo schreef ik stukjes in Biddinghuizen Actueel.

Nadat ik in Nijmegen geneeskunde had gestudeerd leek het me een mooie gelegenheid om een keer voor een jaartje naar het buitenland te gaan. Wat ervaring opdoen in een ander land en tegelijkertijd wat reizen en avonturen beleven. Een jaartje, dat werden er twee en ondertussen woon ik al weer ruim vier jaar in Australië.

Omdat het oorspronkelijke plan was dat ik voor een jaartje zou emigreren is het allemaal heel geleidelijk gegaan. Zonder dat ik het door had ben ik me heel erg thuis gaan voelen in dit land. Af en toe mis ik vrienden en familie en gesprekken in het Nederlands, maar dat weegt niet op tegen de voordelen van dit land.

Qua hobby’s is er voor mij niet veel veranderd. Ik speel zaalvoetbal en doe aan jiujitsu (er wordt in Australië weinig aan Judo gedaan) en ik kan nog steeds niet surfen…
Ik ben een ‘emergency doctor’ en dat lijkt wel een beetje op ‘ER’ op tv. Momenteel ben ik flying doctor bij Careflight (www.careflight.com.au) wat inhoudt dat ik zieke patiënten met name per helikopter ophaal en behandel.


Wat mis je van Biddinghuizen?
In mijn herinnering is Biddinghuizen een leuk kneuterig dorpje waar ik vrij beschermd ben opgegroeid zonder gedoe en zonder criminaliteit. Echt missen doe ik het echter niet.

Het e-mailadres van Gerben is: gbjmkeijzers@hotmail.com

Rita van Westen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat