Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Gwendolyn Dol - Damesvoetbal

9-2-2008


Gwendolyn Dol. Geboren in Lelystad, woont in Biddinghuizen sinds 1987.

Omdat mijn vriendin Wanda Willems op voetbal zat, ging ik toen ik een jaar of vijftien was ook op voetbal, een sport waar ik destijds helemaal niets van afwist. Spelregels? Ik had werkelijk geen idee. Voor dames waren er toen twee elftallen. Met mijn gebrek aan ervaring was het eerste elftal natuurlijk geen optie, dus kwam ik terecht bij de meisjes. We speelden op een half veld. Eerlijk gezegd konden we er niets van, maar ik vond het wel hartstikke leuk. We hebben met het meisjeselftal geloof ik nooit een echte wedstrijd gespeeld.

Toen het meisjeselftal bij gebrek aan belangstelling werd opgeheven, ging ik voetballen bij de dames. Dat was een hecht team, met genoeg spelers. Voor mij betekende het dat ik de meeste tijd noodgedwongen op de bank doorbracht. Af en toe kon ik een paar minuten meespelen in een wedstrijd. Omdat klasgenoten van mij bij Reaal voetbalden, heb ik toen de overstap naar Dronten gemaakt.

Een paar jaar later was er wel plaats bij BAS en ben ik terug gekomen. Ik voetbal er nu nog steeds. We hebben een geweldig team, al zeg ik het zelf. Goed op elkaar ingespeeld, een gezellige club van ongeveer twintig meiden in leeftijd variërend van vijftien tot in de veertig. Onder leiding van Fred Knippenborg trainen we twee keer per week en op zaterdag hebben we een wedstrijd. Vooral de thuiswedstrijden zijn leuk. We krijgen steeds meer publiek. In de competitie doen we het goed, we staan op de tweede plaats.

Tussen mannen- en vrouwenvoetbal zie ik grote verschillen. Mannen zijn harder, maar dat betekent niet dat de vrouwen minder fanatiek zijn. Volgens mij zijn vrouwen op het veld misschien wel wat gemener dan mannen. Vooral tijdens wedstrijden tegen Dronten en Swifterbant kan het er hard aan toe gaan. Vrouwenvoetbal doet zeker niet onder voor mannenvoetbal, kom maar eens kijken.

Sinds enige tijd is er weer wat ruimte bij het damesvoetbal, dus als er meisjes zijn die het damesteam van BAS voetbal willen versterken, dan zijn ze van harte welkom om te komen kijken tijdens de trainingen op sportpark De Schelp op maandag- en woensdagavond van 20.15 tot 21.30 uur.

Wat betekent Biddinghuizen voor Gwendolyn Dol?
Een poosje geleden wilde ik verhuizen naar Zwolle. Het is er toen niet van gekomen. Nu ik hier op mezelf woon met mijn vriend, ben ik blij dat ik het niet gedaan heb. Mijn vrienden, ouders en werk heb ik allemaal in Biddinghuizen. Hier in ons dorp heb ik alles wat ik wil. Biddinghuizen is mooi centraal gelegen, dus als ik wil gaan winkelen of uitgaan, kan ik alle kanten op.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat