Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Hanneke Brust - Niet meer dan een beetje quickstep

13-9-2008


Hanneke Brust – Nijhuis (45). Geboren in Dieren. Woont in Biddinghuizen sinds 1984.

Ik ben getrouwd met Edward, die beroepsmilitair is. We hebben drie dochters, Melissa van 22, Marielle is negentien en de vijftienjarige Christel. Sinds tweeënhalf jaar wonen we aan de Parksingel. Mijn man en ik woonden eerst in het huis waar nu Klamer Fietsen is gevestigd.
Daar stond ons eerste huis. Mijn zus Myriam is eigenaresse van De Kleine Huishoudbeurs en ik ben daar in loondienst sinds 1984… Ook het jaar waarin de winkel opende. Ik ben er een paar jaar tussenuit geweest toen de kinderen klein waren. De Kleine Huishoudbeurs loopt heel goed. Gelukkig blijft het postkantoor er gewoon in zitten, vorig jaar zouden er een heleboel postkantoren dichtgaan. Mensen waren toen ongerust maar het postkantoor is gebleven. Steeds meer mensen ontdekken ook dat pakjes verzenden bij ons heel makkelijk gaat. Een dorp heeft zo’n winkel nodig. Stel dat je voor een aardappelschilmesje al naar Dronten moet! Ja, ik vind mijn werk erg gezellig. De afwisseling tussen het postkantoor en de winkel vind ik erg leuk. Het is iets wat bij mij past, ik kom dan ook wel uit een echte ondernemersfamilie.

Ik fiets en lees verder graag en zing bij Belcanto, het zangkoor van de katholieke kerk. We hebben altijd plek voor nieuwe enthousiaste leden. Daar zit ik in de pr, dus ‘moet wel even reclame maken!

Mijn man is bezig met de voorbereiding voor uitzending naar Afghanistan. Ik vind het natuurlijk niet leuk, maar heb daar wel een duidelijk beeld bij. Ik heb daar dus niet in die zin moeite mee. Hij komt uit Ermelo. We zijn in 1983 samen gekomen. Ik heb hem op mijn zestiende op dansles leren kennen, al was hij trouwens niet mijn danspartner. Vier jaar hadden we verkering waarna we trouwden. Als we nu zouden dansen zouden we niet verder komen dan een quickstep, haha. Maar daar werden we dus verliefd.

Ik heb vroeger bij BAS-gymnastiek gezeten, dat was begin jaren negentig. Ook heb ik nog een tijd getennist. Nu ga ik naar Joy4Life voor fitness, soms groepslessen, net waar ik zin in heb op dat moment.

Wat betekent Biddinghuizen voor Hanneke Brust?
Het is een plek waar ik thuis ben, een dorp waar ik me op mijn gemak voel. Wat ik belangrijk vind is dat de voorzieningen in het dorp op peil moeten blijven. Een deel van de winkelpanden is verhuurd, daar ben ik blij om. De aanblik is anders gewoon minder. Ik vind het voor de kinderen erg fijn hier te wonen. De ruimte, het zelf op de fiets naar school toe kunnen, ze konden buiten spelen…Toen de kinderen klein waren vond ik het erg belangrijk dat ze in een dorp konden opgroeien. Veilig en vertrouwd. Het dorp is inmiddels wel wat groter geworden. Maar het is nog steeds zo, dat ik het fijn vind als ik de polder en zeker Biddinghuizen weer in kom rijden.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat