Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Esther Kamphorst - Samen Beauty-Instituut LunaMarEs

25-5-2013


Ze is overdag in Biddinghuizen te vinden bij LunaMarEs. Samen met Marjon heeft ze het Suncentre overgenomen van Ron en Bert. Esther komt uit de bossen tussen Garderen en Stroe. Destijds zat haar vader bij het leger. Haar man Erik werkte, toen ze hem leerde kennen, op de kazerne , waar haar vader ook gelegerd was. Haar ouders en oudere zus wonen net als zij in Zeewolde.

Ik zat in Apeldoorn op de kleuterschool tot groep 5, mijn vader werd overgeplaatst naar Seedorf. En met vele andere Nederlanders gingen wij In 1974 tot 1979 wonen in Zeven in Duitsland, tussen Bremen en Hamburg. Ik zat er op de Nederlandse school. De brugklas heb ik daar nog afgemaakt. Daar zat, toen in die brugklas, ook mijn huidige man. Die heb ik op de reünie in 2006 opnieuw ontmoet. In 2008 zijn we getrouwd. Na mavo 4 heb ik een jaartje HAVO 4 gedaan en deed de opleiding voor schoonheidspecialiste in Arnhem. Ik woonde met mijn ouders in Barneveld. Ik was klaar in 1986 en ben gaan werken bij  Douglas in Amersfoort. Voor dit werk ging ik wederom naar Duitsland, nu voor twee jaar naar Düsseldorf. Douglas is een Duits bedrijf, gestart in Hamburg. Daar woonde ik met mijn eerste man. Ik heb uit dat huwelijk twee jongens Roderick en David. Ik heb een goed verlopend co- ouderschap. Mijn man Erik heeft ook twee zoons, die bij de moeder wonen. We wonen allen in Zeewolde.

Vanaf 1984 werkte ik bij Douglas, ben er heel even uit geweest om bij de kinderen te blijven. Door Douglas werkte ik ook in andere steden, zoals in de filialen van Amsterdam, Den Helder, Hilversum en Almere. in 2008 ben ik gaan werken bij de beauty afdeling van de Zwaluwhoeve. Vanwege mijn passie voor massage ben ik overgegaan naar de masseurs. In 2010 heb ik Marjon ontmoet bij de Zwaluwhoeve. We hadden meteen een klik. We hebben veel samengewerkt en waren veel op pad voor ons werk in de grote Mobile Spa bus. We reden het hele land door om op locatie te werken. Ik heb daardoor veel bekende Nederlanders gezien , zoals Prins Pieter-Christiaan, die heb ik gemasseerd en ook acteur Thom Hoffman, Ik deed o.a. visagie bij Kim Lian van de Mey en Ruth Jacott.
Op een gegeven moment heb ik de Mobile Spa overgenomen van Marjon en werkte als gastvrouw, zij ging toen naar Amsterdam. Ik moest alles regelen en vooral veel naast mijn werktijd. Heel leuk, maar erg druk, te druk! Ik nam vorig jaar april gas terug. Voor ik het wist, was de wens van Marjon en mij, die we al zolang koesterden, een feit.

We merkten beiden dat we dezelfde manier van werken hebben. Daarom leek het geweldig samen te werken. We zijn vorig jaar al gaan kijken naar pandjes. We praatten er steeds over. We hadden het over het pand naast het Suncentre. Tot ik er langs ging rijden en zag dat het pand net was verhuurd verkocht. Marjon ging naar de zonnebank en Ron vroeg of zijn pand niet iets voor ons zou zijn. En daar was onze kans. We werden het gauw eens. Binnen anderhalve maand hadden we de beslissing genomen.
We geven massages. Dat is echt mijn ding, zoals Intuïtieve massage, hotstone massage, hoofdmassage. We geven manicurebehandelingen, Facials ( gezichtsbehandelngen), bruids make- up, verkoop en adviseren van producten voor acne etc. Ook kunnen we Reiki geven, Je kunt de zonnebank gebruiken. We bieden erg veel! We doen echt alles.

Biddinghuizen:
Ik vind Biddinghuizen en het pand een toplokatie. De plek voelt goed. Alle mensen zijn welkom. Ik heb zeer leuke contacten hier.

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat