Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Vier musicalkinderen - Vier kinderen van musical ‘Bestemming Bereikt’

13-10-2012


Mij bereikt het bericht of ik mee wil werken aan het idee van vier kinderen om in de Biddinghuizen Actueel als dorpsgenoten te vertellen over hun hobby. Daar kan ik geen nee tegen zeggen. Hoe leuk het is om Annelie van Dieren, Mark en Sander Verweijen en Lieke Groot Koerkamp tegelijk te interviewen, kunt u hieronder lezen.

Ik ben Annelie van Dieren, ben 9 jaar en zit op de Tamarisk. Ik wil graag vertellen over de musical die we gaan spelen. Ik mag daarin een solo zingen. Ik wil graag een stukje van de tekst vertellen. Mijn solo:
‘U bent kostbaarder dan het gouden kruisje om mijn nek. U bent groter dan het standbeeld in een kerk. U bent mooier dan het mooiste schilderij. U houdt van mij!’
Het verhaal: Een jongen, Tim, wordt wakker en ineens zit hij met vier andere kinderen in het laadruim van een vliegtuig. In het begin weten ze niet wat de bestemming is. Dan horen ze: We vliegen naar Hawaï! Hawaï is niet om de deur, maar ze vinden het wel cool. In de laadruimte staat een koffer, die ze open maken. In de koffer zitten weinig spullen; rare dingen, zoals een waterpistool met een kaartje eraan: N.oach…
De eerste keer was ik nog niet zo zenuwachtig, want ik wist dat we niet gelijk solo’s gingen zingen. Na drie keer repeteren, mochten we twee zelf gekozen solo’s voorzingen en Chiel en Vera beslisten welk lied het ging worden.

Ik ben Mark Verweijen, ben 10 jaar en zit op de Tamarisk. Ik heb van Anneke (moeder van Annelie) gehoord dat er een musical was. Als ik het leuk vond om mee te doen, moest ik me aanmelden op de site: www.cbproducties.nl. Ik vind het leuk om mezelf te presenteren, om drama te doen en te zingen. Vroeger, toen ik ongeveer een stuk of zes was, zat ik op het kinderkoor ‘Jong leven’. Toen ik zeven jaar was, ging ik eraf. Het was wel leuk, maar ik kon er niet meer naar toe. Ik ben blij dat ik kan zingen. Ik zing bijna elke avond. Ik speel ook een instrument: bariton. Het lijkt op een grote toeter, niet op een trompet; de bariton is veel groter.
De eerste repetitie was al voor de vakantie en toen moest mijn moeder een handtekening zetten. We kregen de link van de site. Chiel Naber en Vera Speijer zetten daar alles op wat ik moest weten, ook de liedjes. Die kon je downloaden en op een mp3 of mp4 zetten. Zo kun je altijd oefenen.
Ik mag een rap doen. Hier komt een stukje van de tekst:
’ Dit is het verhaal van een reddingsboot, die de dieren redde van een zekere dood. Het verhaal begint, toen God op een dag de ongehoorzaamheid van de mensen zag. Niemand deed wat hij van hen vroeg en toen zei God: Nu is het genoeg. Als je echt je eigen gang wilt gaan, dan stuur ik de regen. De vloed komt eraan.’

Ik ben Sander Verweijen, ik ben 9 jaar en zit op de Tamarisk. We kwamen bij de eerste repetitie en ik wist niet wat er zou gaan gebeuren. We gaan niet in school oefenen, maar in de kerk! Nadat we voor de vakantie geld hadden betaald, kregen we een code en toen konden we de liedjes horen. Er zijn vijf hoofdrollen. Ik heb geen solo. We zijn met vijftien kinderen. Met ons vieren komen we uit Biddinghuizen. De rest komt uit Swifterbant en uit Dronten. We oefenen vanaf september tot aan de herfstvakantie. Dan is het afgelopen. Iedereen is welkom bij de uitvoering. Het is op zaterdag 27 oktober om 19.00 uur in de Voorhof. De entree is € 3. Als je wilt komen, kun je reserveren bij Anneke Van Dieren: tel is 0321- 33 33 51.

Ik ben Lieke Groot Koerkamp, ben 11 jaar en zit op de Wingerd. Ik heb al eerder aan een musical meegedaan. Ik kende de leider en wist dat er vast wel meer kinderen van vorig jaar mee zouden doen, dus was het niet zo eng. De liedjes kon je thuis oefenen. We kregen het script mee naar huis. De eerste repetitie gingen we een spelletje doen met een bolletje wol om de namen te leren. We leerden drama. Je moest zelf een verhaal bedenken. We kregen drie denkbeeldige koffers met een emotie erin: Blijheid, Verdriet en Verliefdheid. Als je de koffer openmaakte, moest je de emotie laten zien. Niet iedereen kon direct iets bedenken. Uiteindelijk gingen we uitbeelden en moesten we het opvoeren voor elkaar. We mochten vertellen wat we er goed aan vonden. Ik ben, denk ik, straks niet zo zenuwachtig. Wij hebben in acht weken een hele musical in elkaar gezet. Ik heb ook een solo. Een klein stukje ervan:
‘Als je ziet hoe na een lange koude winter de natuur weer uit haar winterslaap ontwaakt, dan vertelt ze je in geuren en kleuren, van de schepper die dit alles heeft gemaakt.’

Biddinghuizen voor onze musicalvrienden: Sander: Leuk dorp, heel erg rustig, heel lekker. Heel fijn is dat ik niet vaak wakker wordt gemaakt. Ik mis de bios. Mark: Leuk dorp, Lieke: Ik vind het een gezellig dorp, maar ik mis de mogelijkheid om toneel te spelen. Annelie: Leuk dorp, ik ben hier tevreden.

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat