Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Ina de Weerd - We gaan niet sluiten hoor!

22-12-2009


Ina de Weerd – Woont sinds 1990 in Biddinghuizen. De laatste tijd gaat het gerucht dat haar kapsalon gaat sluiten. Niets is echter minder waar. Waar komt die roddel vandaan?

We zijn twintig jaar geleden vanuit Nunspeet min of meer noodgedwongen naar Biddinghuizen gekomen. Hier konden we wel een huis krijgen. Ik ben kapster en de eerste tijd ben ik nog een poos blijven werken bij mijn oude werkgever in Nunspeet. Later heb ik ook nog in Lelystad gewerkt. Maar altijd met het idee om ooit voor mezelf te beginnen. Dat is gelukt. Eerst werkte ik vanuit huis en nu zitten we al weer bijna drie jaar in onze eigen kapsalon in winkelcentrum De Ruif.

Wel jammer dat nog steeds niet alle winkels in het vernieuwde centrum gevuld zijn. Ik ben blij dat Ter Stal zich naast ons gevestigd heeft. Het geeft meer aanloop en gezelligheid.

De laatste weken doet een heel vreemd gerucht de ronde. Veel klanten komen vragen of het waar is dat we gaan sluiten. Waar dat praatje vandaan komt weet ik echt niet, maar zeker is dat het als een lopend vuurtje door het dorp gaat. Niet alleen ik zou mijn winkel gaan sluiten, ook over Van Bemmel Bloemen, Ter Stal Kleding en Suncenter gaan dezelfde spookverhalen.

Geen dag heb ik er spijt van gehad dat ik voor mezelf ben begonnen. We werken met vier kapsters en maken deze maand extra uren om iedereen netjes gekapt Kerst te kunnen laten vieren. Het is met name in december altijd hard werken, maar door de gezellige sfeer die er rond de kersttijd heerst, vliegt de tijd voorbij. Voor veel klanten zijn we niet alleen degene die hun haar verzorgt, maar bieden we ook een luisterend oor en delen we lief en leed. We staan bovendien bekend om onze lekkere koffie. Er zijn klanten die zelfs wat eerder op hun afspraak komen om even gezellig wat te drinken en bij te kletsen. Juist die klanten zijn vaak heel erg bezorgd en verbaasd te horen dat we zouden gaan sluiten.
Bij deze ontzenuw ik graag alle verhalen die er de ronde doen. We gaan niet sluiten, hoor. In tegendeel, zelfs. Onze kapsalon loopt als een trein en met heel veel vertrouwen gaan we het nieuwe jaar in.

Wat betekent Biddinghuizen voor Ina?
Biddinghuizen is een prima dorp, maar wat ik echt een minpuntje vind is dat er zo weinig gedaan wordt voor de jongeren. Ik heb zelf twee kinderen van zestien en achttien jaar en voor hen is het hier echt niet veel te beleven. Daarvoor moeten ze het dorp uit en dat kan op die leeftijd best lastig zijn als je zelf nog geen vervoer hebt. Je ziet dat de jeugd noodgedwongen gaat rondhangen, met alle gevolgen van dien. Volgens mij willen ze dat zelf ook niet. Maar er is geen alternatief. Daar zou wel iets aan gedaan mogen worden.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat