Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Mitchell Requena - Zorgzaamheid

12-9-2010


Vorig jaar vestigde zich een bijzonder gezin in Biddinghuizen. Een zeer snel groeiend gezin. Michell en Natasja Requena kwamen ruim anderhalf jaar geleden met twee kinderen naar dit dorp en inmiddels hebben ze er tien. En als het aan Michell ligt dan komen er nog een paar kinderen bij. Want, zorgen voor kinderen, hen een veilig huis en een goede opvoeding bieden, dat is wat hij en zijn vrouw Natasja graag willen.

Michell: “Onze kinderen variëren in leeftijd van twee tot eenendertig jaar. Een zeer gemêleerd gezin dus. Maar ook erg gezellig en bovenal zorgzaam voor elkaar. Toen ik nog in een besloten zorginstelling werkte, ontstond mijn droom. De kinderen die ik onder mijn hoede had, zou ik zo graag een echt huis bieden, met niet elke dienst iemand anders die voor ze zorgt, maar continuïteit en geborgenheid. Nu, enkele jaren later nog maar, heb ik mijn droom hier in Biddinghuizen verwezenlijkt. In het voormalige pand van Weening aan Het Plein hebben Natasja en ik ons gezinshuis gevestigd. We wonen hier inmiddels met tien kinderen, twee honden en drie katten in een prachtige woning met maar liefst elf slaapkamers. Ieder kind z’n eigen slaapkamer, dus.

Tien kinderen is veel werk. Natasja en ik zijn er fulltime druk mee. Voor het koken komt er een kokkin en er komt ook regelmatig een schoonmaakster. Verder doen we hier, net als in een traditioneel gezin, alles samen. Ieder heeft z’n taak. Wat we belangrijk vinden is dat de kinderen zich hier veilig en geborgen voelen. Als ze pas bij ons zijn, dan moet dat gevoel nog groeien. Daar werken we met z’n allen aan. Ook continuïteit is belangrijk. Weten dat je niet weg hoeft, dat hier in ons huis een plekje voor je is; dat moeten onze kinderen voelen.

Het doel is de kinderen op te laten groeien tot zelfstandige, zelfverzekerde, gelukkige mensen, tot ze op eigen benen kunnen staan. Wat belangrijk is, is dat kinderen hun eigen grenzen leren verleggen. Als ze denken dat ze iets niet kunnen, er naartoe werken dat ze trots zijn als ze het wel blijken te kunnen. Leuke dingen met ze doen, sporten, lol maken en als het nodig is ook streng zijn en regels stellen; ik vind het leuk om te doen. Het is echt mijn ding. Vroeger deed ik het voor mijn werk acht uur per dag en ik kwam altijd blij thuis. Nu doe ik het vierentwintig uur per dag en mijn droom is uitgekomen.

De reden dat we ons in Biddinghuizen hebben gevestigd is puur toevallig. Vind maar eens een huis met zoveel slaapkamers en met voldoende ruimte voor alle fietsen, de wasmachines en drogers en heel veel spullen. Je komt dan al snel ergens in een villawijk terecht en dat leek ons niet verstandig. Hier was een huis naar onze zin. Bovendien op een prachtig plekje zo midden in het dorp. Ons huis heet ‘Zorgzaamheid’.

Ik vind het jammer dat er in dit dorp voor de jeugd niet veel te doen is. Het lijkt me leuk als er een voetbalkooi zou komen. Ik zie vaak jongeren hangen bij de bushalte op Het Plein. Sommigen blowen en drinken. Ze doen mee met de groep, in een negatieve spiraal van niets doen en onverschilligheid. Dat is niet goed. Er zou een ruimte moeten komen voor ze, waar ze kunnen poolen, tafelvoetballen en tafeltennissen. En waar ze bovendien wat begeleiding zouden kunnen krijgen. De jeugd moet van de straat in Biddinghuizen. Na dertien jaar gewerkt te hebben met jongeren met gedragsproblemen weet ik precies wat jongeren beweegt. Ze zoeken allemaal naar erkenning en geborgenheid.”
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

Realisatie: Sybit - Software op Maat