Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.
Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Door Rita van Westen

Rob Buser - Poldergoeroe

13-7-2013


Het is crisis. Bedrijven hebben het moeilijk. Er is behoefte aan iemand die weet welke kant we op moeten. Een goeroe. Rob Buser wil liever niet zo genoemd worden, maar het is toch een woord dat hij steeds vaker hoort. Met het door hem ontwikkelde programma ‘Van Tweet naar Lead’ lijkt succes voor bedrijven haast verzekerd. Rob kan zich op zijn 53ste jaar nog steeds verwonderen over alles wat hij om zich heen ziet en ontdekt overal kansen en mogelijkheden. En nee… Tjakka zul je hem niet horen roepen. Maar wel, (met het charmante Engelse accent dat hij overhield aan zijn vorige woonplaats op Bermuda) :Wow!!!

Rob Buser: Eigenlijk ben ik top-kok, opgeleid in gerenommeerde  restaurants als ‘Auberge le Postillion de la Provence’ te Laren en het befaamde ‘Prinses Juliana’ te Valkenburg. Ik heb keihard gewerkt om aan de top te komen en gekookt voor beroemde mensen, onder wie Prins Bernhard. Op mijn eenentwintigste werd ik door restaurants in Michelin Gids geselecteerd tot één van de beste koks van Nederland en vertrok ik naar Bermuda om in het Hamilton Hotel in de hoofdstad van het eiland te gaan koken. Ik ging voor een jaar, maar achttien jaar later pas kwam ik terug naar Nederland.
Bermuda is paradijselijk. Azuurblauw water, een subtropisch klimaat en de liefste mensen van de wereld. Het is bovendien één van de rijkste landen ter wereld, qua inkomen per hoofd van de bevolking en qua aantal miljonairs per vierkante kilometer. Mijn aankomst daar kan ik me als de dag van gisteren herinneren; een maanovergoten eiland, de zee, aangename warmte. Ik liep de trap van het vliegtuig af en wist; dit is het! Al snel kwam ik terecht in een groep Franse koks in het beroemdste hotel op het eiland. Ze hebben me de fijnste kneepjes van de Franse keuken bijgebracht. We verkeerden in de allerhoogste kringen ter wereld, met de ambiance die daarbij hoort. Veel geleerd, veel meegemaakt en met name enorm genoten.
Na een paar jaar ben ik op Bermuda een aantal bedrijven gestart, voornamelijk op het gebied van audio- en visuele apparatuur, maar er waren ook een paar restaurants bij. En met succes. Na een poosje behoorde ik ook tot de miljonairs waar ik ooit voor kookte. Over de gehele wereld heb ik gezeten om me verder te verdiepen in marketingstrategieën, van China tot Amerika tot Abu Dhabi. Tot de boel, door verslavingsproblematiek, finaal in elkaar klapte en ik geen cent meer over had. 
Een vreselijke ervaring, maar ook de allerbeste leerschool die je je maar wensen kunt. Terug in Nederland had ik de boel al snel weer op de rit en kon ik terecht bij Gerard Flantua op Airport Lelystad, die me graag als kok wilde hebben. En zo ben ik in Biddinghuizen terecht gekomen. Koken is leuk, het is mijn passie, maar marketing…… dát is mijn ding.
Gedurende meer dan tien jaar heb ik marketingstudies gevolgd, maar ook trainingen op het persoonlijke vlak. Zo ben ik ondermeer gecertificeerd Avatartrainer. Ik kan mensen inspireren, met de neus de goede kant op zetten en zorgen dat de bankrekening weer gaat groeien. Dat is nu mijn vak.
Om bedrijven weer succesvol te laten zijn heb ik een strategie ontwikkeld die ik ‘Van Tweet naar Lead’ heb genoemd. Deze strategie is uitgetest en bijzonder succesvol gebleken. We zijn nu met een twintigtal ondernemers in Flevoland bezig en de eerste resultaten zijn veelbelovend.
De tijd dat alleen een website of facebook pagina voldoende was voor een bedrijf is achterhaald. En zoals bedrijven die te lang hebben gewacht met online verkoop, een goede website etc. het niet gered hebben door achter de feiten aan te lopen, gaat dat nu weer gebeuren met bedrijven die de nieuwere technologieën, die zich inmiddels aangediend hebben, niet omarmen en eigen maken.
Biddinghuizen, maar ik denk groter, Dronten, Flevoland en ver daarbuiten; let maar op! Het gaat een fantastische tijd worden voor ondernemingen die nu aansluiten bij de nieuwe ontwikkelingen die er zijn. Adieu crisis. Welkom succes en goede tijden.
Wat ik van Biddinghuizen vind? Ik ben de laatste tijd alleen maar aan het werk geweest en begin het dorp nu pas een beetje te leren kennen. Het bevalt me uitstekend. Mijn motto is: één dag tegelijk.
Langzaamaan integreer ik in de dorpsgemeenschap. Wat een dorp! Wow!
Rob Buser is bereikbaar (bij voorkeur) via twitter: @RobertBuser1 of telefonisch: 06-47426102. 

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat