Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Rob van den Bos - Biddinghuizen – a place to be

20-10-2012


Hij heet Rob van den Bos en is geboren in 1956 in Manly. Zijn beide ouders zijn echte Rotterdammers en komen beiden uit een bakkersfamilie. Voor zijn moeder had de oorlogswinter geen week langer moeten duren. Zijn vader heeft als jonge jongen diverse malen moeten onderduiken voor de razzia’s. Zijn ouders zijn in 1948 getrouwd. Na zes jaar beroepsmilitair te zijn geweest zijn ze, zo als vele Nederlanders in 1955, geëmigreerd naar Australië. Toen Rob tweeëneenhalf jaar oud was, is zijn moeder met hem en zijn vier jaar oudere zus terug gegaan naar Nederland. Zijn vader kwam een jaar later, in verband met de kosten.

Na twee keer de eerste klas op de lagere school, kwam mijn moeder er achter dat ik een vorm van dyslexie had. De leesboekjes op school had ik uit mijn hoofd geleerd. Hierna ben ik naar een LOM school gegaan. Daar waren kleine klassen en een nieuwe leermethode: Spelende wijs leren. Een methode, die ik later bij mijn dochters terug zag op de lagere school. Wel zat ik als tienjarig jongetje te schaken met de bovenmeester. Hij heeft nooit van me kunnen winnen. Of dit aan zijn schaak niveau lag?

Na de LTS en MTS Electro moest ik de militaire dienst in, bij de Marechaussee, lichting 77-5 en doorliep mijn opleiding in Apeldoorn; Koning Wilhelm 3 kazerne. Tijdens de parate tijd zat ik in Harderwijk bij de GF kazerne. In Harderwijk heb ik ook mijn toenmalige vrouw ontmoet. We hebben twee dochters gekregen. De oudste is nu 27 en de jongste is 25 jaar.

In 1980 ben ik bij Kiwa gaan werken en daar werk ik nu nog steeds met heel veel plezier. Mijn werkzaamheden hebben alles te maken met olie- en benzine tanks. Hierdoor kom ik op heel veel verschillende plaatsen, van het paleis tot aan de gevangenis. Maar ook bij de benzine stations van het bedrijf Bol. De directeur van, wat nu heet de Supertank, Hans Bol ken ik al ruim vijfentwintig jaar. Onder zijn leiding en visie is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is. Sinds ik in Biddinghuizen woon, heb ik ook contact bij van der Ziel waar Berrie Broekhuizen leiding geeft aan het produceren van tanks. Hij is lid van de Blauwbaarden, die hun thuishaven in Biddinghuizen hebben.

De polder ken ik vanaf 1980 via opdrachten van Rijksgebouwendienst en FDM; Flevolandse drinkwater maatschappij.

Mijn vriendin Janny ken ik nu ruim 6 jaar. Onze relatie heeft een spirituele diepte. Beiden hebben we ons verdiept in ons leven en leren hier mee om te gaan. Binnenkort heeft Biddinghuizen er een inwoonster erbij.

Na mijn scheiding ben ik in 2004 in Biddinghuizen komen wonen. In de afgelopen 8 jaar is er veel bijgebouwd en wordt er nog steeds gebouwd en verbouwd. Als relatief nieuwkomer zie ik in Biddinghuizen heel veel potentie. De ligging is goed. Alles is dichtbij. Bos water, strand vermaak, plaatsen en winkelcentra. Wat wil je nog meer?
Ook de betrokkenheid van de inwoners is in Biddinghuizen groot. Zo heb ik zelf in een werkgroep gezeten van dorpsbelangen.

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

Realisatie: Sybit - Software op Maat