Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Marijke Suidgeest - Piano en Sportschool

10-1-2010


Marijke is getrouwd met Ben Stoker en heeft een zoon, Kilian. Ze geeft les op de sportschool joy4life en is erg muzikaal en creatief.

Bij sportschool Joy4life hier in Biddinghuizen geef ik les aan twee groepen; een op de dinsdagavond en een op de zaterdagochtend. Ik ben instructrice voor de body-balance. Eerder gaf ik les in body-jam
Op een activiteitencentrum in Ermelo werk ik met visueel en lichamelijk beperkte mensen. Om ook deze mensen te laten bewegen paste ik de lessen joga-tai-chi aan, zodat ze in een rolstoel konden trainen. Dat werd body –balance.

Tweeëntwintig uur per week ben ik werkzaam als ambulante begeleider over de hele Veluwe. Ik begeleid mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ik kom bij de mensen thuis en heb momenteel acht cliënten. Het is geestelijk zwaar werk. Sporten is een goed tegenwicht voor mijn werk.

Ik speel piano en dans heel graag. Ik heb veel op mijn werk gespeeld en werd ook gevraagd op de muziekschool om ondermeer de musical Anatevka te begeleiden. Later heb ik nog vele malen ingevallen. Op dit moment doe ik er niet zo veel meer aan, maar ik ga het zeker weer oppakken.

Ik ben opgegroeid in Hoofddorp in Noord-Holland. In 1967 ik met mijn ouders en vijf broers hier naar toe verhuisd. Ik heb veel pony en paard gereden. Daar kon en kan ik veel in kwijt. Maar ik wilde ook graag dansen. Dat ging toch iets moeilijker. Er was hier weinig, destijds. Mijn vader speelde ook piano en accordeon. Hij speelde alles uit het hoofd en ook overal maar hij de kans kreeg. Hij was een echt charmeur.. Ik kan niet zomaar iets spelen. Ik lees alles van noten.

Op mijn achttiende jaar ben ik uit het dorp weggegaan. Ik werkte in medische kindertehuizen in Amsterdam en Amersfoort. In die periode ben ik op mijn eenentwintigste met een vriendin voor anderhalf jaar naar Israel en Engeland gegaan. Ik heb een ontzettend leuke leerzame tijd gehad. In Libanon was toen oorlog. Geregeld zaten we in een schuilkelder; als er aanvallen waren, speelden we muziek. Ik plukte er appels. In Israel zaten we in een kibboets. We werden gevraagd kippen te plukken, Dat kreeg ik echt niet over mijn hart. Gelukkig kende ik een kunstenaar. Hij wilde zijn huis wel geschilderd hebben. Dat leek me wel te doen. Ik heb er veel gelachen.

En mijn Ben? Die heeft al die tijd op me gewacht. We waren als kinderen van twaalf jaar al aan elkaar verbonden: Marijke gaat met Ben…Dat was op de Wingerd. Als achttienjarige heb ik verkering met Ben gehad, maar dat ging uit. Ik ben zeven jaar getrouwd geweest met een ander, gescheiden en kwam toen Ben weer tegen. We zijn samen gaan wonen en zijn alweer een poosje getrouwd.

Wat betekent Biddinghuizen voor Marijke
We voelen ons echt thuis in Biddinghuizen.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat