Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Suzanne Harms - Een aangename onderbreking van de kerstdagen

8-12-2007


Suzanne Harms. Altijd in Biddinghuizen gewoond.

In Biddinghuizen kent iedereen elkaar, zegt men vaak. Veel mensen kennen mij van de C1000 waar ik gewerkt heb en van Het Koetshuis, waar ik nu alweer drie jaar werkzaam ben. De veelzijdigheid van het werk in ons dorpshuis is iets dat me enorm aanspreekt. Achter de bar werken, vergaderingen verzorgen, schoonmaakwerk en evenementen; iedere dag is weer anders. We hebben een prettig team van vaste medewerkers en vrijwilligers. Het publiek dat het Koetshuis bezoekt is heel divers. Ook dat maakt het werk bijzonder. Van jong tot oud wordt er gebruikt gemaakt van de faciliteiten van het dorpshuis.

Een van de leukste activiteiten die er in het Koetshuis georganiseerd worden, vind ik de Kerst Top 50. Dat is voor mij altijd een heel gezellige onderbreking van Kerst. En volgens mij is dat niet alleen voor mij zo, maar ook voor heel veel jongeren die geen zin hebben om twee dagen op de bank te hangen en constant bij de familie te zitten. Op tweede kerstdag is Het Koetshuis open van 14.00 uur tot 18.00 uur en dan wordt er gezellige muziek gedraaid. Mensen kunnen hun favoriete top 5 bij Het Koetshuis inleveren, liefst met de namen van de artiesten erbij, en aan de hand daarvan wordt de Top 50 samengesteld.

We hebben op tweede kerstdag een vast publiek van ongeveer honderdtwintig personen, die meestal een heel gezellige middag beleven. Niet alleen jongeren, ook de ‘oudere jeugd’ is meestal wel van de partij. En om een uurtje of zes gaan ze gezellig weer naar huis om aan te schuiven bij het kerstdiner. Een paar jaar geleden, bij het verdwijnen van soos Neptunus, werd ook de kerst Top 50 afgeschaft, maar er bleek bij veel mensen wel behoefte aan te zijn. Dus hebben we het maar weer ingevoerd en wat mij betreft mag het zo blijven. Het is echt iets dat hoort bij Biddinghuizen en dat voor veel mensen de kerst een stukje aangenamer maakt.

Sinds een jaar werk ik ook af en toe in de Steiger in Swifterbant. Het Koetshuis en de Steiger zijn gebouwen die erg op elkaar lijken. Toch proef je in deze gebouwen heel duidelijk de eigen identiteit van de beide dorpen. Ik kan niet zeggen dat het ene beter is dan het andere, het is gewoon in beide dorpen anders. Het is belangrijk om als dorpsgemeenschap een eigen identiteit te hebben. Ik denk dat de dorpshuizen daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Het zijn toch de plaatsen waar veel mensen elkaar ontmoeten.

Wat betekent Biddinghuizen voor Suzanne Harms?
Ik zou hier niet weg willen. Als er iets is met mij of met mijn dochter, dan weet ik zeker dat ik kan terugvallen op de hulp en steun van heel veel mensen. Dat is een fijne gedachte, een plezierige zekerheid. Volgens mij vind je dat ergens anders niet zo snel.
Er wordt wel eens gezegd dat er weinig te doen is, met name voor de jeugd. Volgens mij valt dat wel mee. Er zijn best veel initiatieven en er is veel mogelijk. Maar als er dan iets georganiseerd wordt, moeten de jongeren wel komen. Ze laten het ook vaak afweten. Dat is jammer.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat