Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Eelse Bies - Fietsen

11-10-2008


Eelse Bies. Geboren in Coevorden. Woont sinds 1963 in Biddinghuizen.

Ondanks dat ik uit een groot gezin kwam, hoefde ik vroeger nooit te fietsen naar school. Gelukkig maar, want ik had er een verschrikkelijk hekel aan. Vrienden van mij moesten wel elke dag op de pedalen naar Harderwijk. Altijd wind tegen. Ik had soms echt medelijden met ze, vooral in de winter. Nog steeds als ik kinderen op de fiets naar Harderwijk zie gaan, dan vind ik dat zielig. Koude handen, koude neus.... en dan ook nog een hele schooldag voor de boeg hebben.

Toen ik op een zekere leeftijd kwam moest ik wat afvallen, wat meer bewegen en wat meer gaan ontspannen. Fitness kwam in beeld en daarmee ook sportcentrum Joy4life. Ik vond dat fitnessen net zo leuk als vroeger het fietsen; Helemaal niet dus. Maar wat is er nu belangrijker dan je gezondheid hoor je van iedereen, dus een paar uurtjes per week investeren in je lijf, dat moest dan maar. Een noodzakelijk kwaad.

Via het eerste elftal van BAS kwam ik in aanraking met RPM, fietsen op muziek. Ook dat vond ik drie keer niks. Maar vanwege de gezelligheid deed ik een paar weken met de jongens mee. Ach waarom ook niet? Toen opeens is bij mij de knop om gegaan. Hoe het kwam weet ik nog steeds niet, maar ik begon uit te kijken naar de RPM lessen. Het duurde niet lang of ik deed het vijf keer per week. Dat een mens zich zo over zichzelf kan verbazen! Na een poosje heb ik zelfs een racefiets gekocht en ging ik ook lekker buiten fietsen. Doordat ik tijdens het fietsen wat lucht tekort kreeg, ben ik ook maar gestopt met roken. Deze ommezwaai bij mezelf had ik nooit verwacht, maar het is toch gebeurd en ik ben er zo blij mee. Want ik voel me beter dan ooit.

Vorig jaar heb ik meegedaan aan de RPM marathon in Het Koetshuis. Bijna zes uur heb ik op de fiets gezeten voor het goede doel, Ria’s Run tegen Leukemie. Als je zo rijk bent dat je zo gezond bent dat je zes uur kunt fietsen om een zieke medemens te helpen, dan moet je je schamen als je dat niet doet, vind ik. Ook dit jaar doe ik weer mee, op 1 november. Voor mezelf, maar vooral voor Ria Buiten en haar strijd tegen Leukemie, de ziekte waar haar zoon aan lijdt.

Wat betekent Biddinghuizen voor Eelse Bies?
Ik hoop dat we als dorp een paar leuke centen ophalen voor Ria’s Run tegen Leukemie. Wat mij betreft is Ria een van de meest ondergewaardeerde personen in dit dorp. Ongelooflijk wat die vrouw presteert! Ik draag Ria een zeer warm hart toe en roep vanaf deze plaats dan ook iedereen op haar project te steunen. Door mee te fietsen op 1 november in het Koetshuis of door te komen kijken en een donatie te doen. We laten Ria de strijd tegen Leukemie toch niet in haar eentje voeren? Ook dat doen we toch gewoon samen in Biddinghuizen?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat