Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Aaltje Timmerman - Is vijftig jaar geworden, net als het dorp

9-11-2013


Ze is geboren in het kraamcentrum “Huize Tavenier’ in de stad Groningen, maar na acht dagen wilde haar moeder perse naar huis en is ze meegenomen naar het ouderlijk huis in Oudeschip. Het is, volgens de Staatsalmanak, de meest noordelijke plaats van het vasteland van Nederland. Iets noordelijker ligt de Eemshaven, maar daar wonen geen mensen. Volgens de gemeente telt Oudeschip 270 inwoners. Haar man grapt altijd : ‘Als je verder rijdt, rij je van Nederland af”!

Ik kom uit een gezin van vier kinderen. Ik ben de tweede van het gezin met  twee broers en een zus. Op het moment dat ik geboren werd en in de kraamzaal lag, was ik van de twaalf baby’s de enige met een roze kap op de wieg.”Gelukkig, een meisje’,  zei de dokter.
Ik heb een geweldige jeugd gehad. Mijn ouders deden hun best en vergaten zichzelf wel eens om ons.  Mijn moeder woont nog in Oudeschip , maar mijn vader is jammer genoeg op zessenzestigjarige leeftijd overleden.
Bij ons in het dorp, zo klein als het was, waren toentertijd twee scholen: en openbare en een christelijke school. Beiden waren heel klein: ik begon in een klas met zes leerlingen, twee meisjes en vier jongens. Helaas bleef het ene meisje zitten en zat ik alleen met jongens. Dit lot achtervolgt me het hele leven. Ik volgde de huishoudschool in Uithuizermeeden, twintig kilometer heen en twintig kilometer terug fietsend en dat elke dag, zes jaar lang. Daarna ging ik naar Zuidhorn om de opleiding ziekenverzorgster te gaan volgen. Ik was zeventien jaar en moest intern. Mijn broer mocht niet eens op mijn kamer komen, laat staan een vriend. Maar de regenpijp bood uitkomst. Na vijf jaar trouwde mijn broer. Op die bruiloft ontmoette ik mijn ‘Rob’. Hij was een collega van mijn broer. Rob werkte bij Rijksdienst IJsselmeerpolders en kwam uit Hoogkarspel. Ik had net de sollicitatiebrief de deur uit gedaan voor een functie van ziekenverzorgster in het verpleeghuis  ‘Sonnevanck’ in Harderwijk.  Na twee jaar verkering zijn we getrouwd. In 1987 kwamen we naar Biddinghuizen. Ik werk nu als IG -er (ziekenverzorgster) bij Icare in Dronten. Ik doe verpleging aan huis. Vorig jaar volgde ik de opleiding voor SOW 4 ( persoonlijke begeleider bijzondere doelgroepen). Daar heb ik afgelopen juni mijn diploma voor gehaald.
We hebben vier kinderen, een meisje en vier jongens. Zie je, weer jongens! Ze zijn allen op een na het nest uitgevlogen naar respectievelijk Breda, Leeuwarden en Dronten.
Mijn hobby’s zijn zingen bij twee koren: Inspiration in Harderwijk en Belcanto in Biddinghuizen,
lezen, koken, bakken, de jongens ondersteunen met World Servants. Ze gaan nu naar Guatemala.
Voor de kerk doe ik vrijwilligerswerk. Ik zit in de bloemengroep en de eredienst,
Biddinghuizen: Biddinghuizen is voor mij geweldig geworden. Dat was het eerst niet. Ik heb het vreselijk gevonden, wilde wel kruipend terug. Gelukkig leerde Ik via de kerk mensen kennen. Ik kreeg een heel goede vriendin en dat maakte voor mij het verschil. In Biddinghuizen proberen we klaar te staan  voor elkaar. Je kunt altijd bij iemand hulp vragen. Als je iets van de grond wilt krijgen hier, dat lukt dat. Het wordt samen opgepakt.
Lijkt het je leuk om over je hobby, werk of gewoon je leven te vertellen, mail dan naar hermaloohuis@gmail.com We doen het samen

Eerder verschenen in Dorpsgenoten:

Realisatie: Sybit - Software op Maat