Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Döndü Genç - Gevulde druivenbladeren

8-8-2009


Deze zomer in ‘Dorpsgenoten’ een serie over favoriete gerechten van Biddinghuizenaren.

Döndü Genç werd geboren in Turkije en kwam op haar zeventiende naar Nederland. Ze groeide dus op met de Turkse keuken, die volgens haar wat bewerkelijker is dan de Nederlandse. Het recept hieronder is volgens Döndü niet zo heel moeilijk te maken.

Gevulde druivenbladeren
Ingrediënten:

Rundergehakt
Rijst
Peterselie
Zout
Beetje tomatenpuree
Sambal
Rode peperpoeder
Zonnebloemolie
Druivenbladeren

Bereiding:
Rijst wassen. In een ruime schaal rijst, rundergehakt, fijn geknipte peterselie, tomatenpuree, zout, rode peperpoeder en een beetje zonnebloemolie doen en goed doorroeren. De druivenbladeren goed wassen in heet water en daarna afgieten.
Vul de bladeren met de mix die je gemaakt hebt. Stapel ze daarna in lagen in een pan. Boven op de laatste laag leg je een koffieschoteltje dat in de pan past, om te voorkomen dat de gevulde bladeren open gaan. Doe een beetje zonnebloemolie en wat zout over de bladeren. Voeg een soepkom vol water, vermengd met een beetje sambal toe. Kook op een laag vuur ongeveer een uur lang. Zo af en toe controleren of er nog wel water in de pan zit.
Als het gaar is afgieten en serveren.

Mocht u de Turkse keuken eens willen proeven zonder zelf aan de slag te gaan; Eens per maand worden op zaterdag in de Mimar Sinan Moskee aan de Havenweg heerlijke Turkse gerechten verkocht, zoals Turkse pizza en broodjes Döner. Let op de aankondiging in Biddinghuizen Actueel.

Eet smakelijk en misschien tot ziens in de moskee!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat