Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Evert Bonestroo - Neem drop mee voor Evert

29-7-2006


Evert Bonestroo

Het is voor veel mensen een droom om ergens op een mooi plekje een eigen camping te beginnen. Ook voor ons. In 2004 is die droom werkelijkheid geworden. Aan een prachtig riviertje op de grens van België en Luxemburg was een camping te koop. We gingen kijken en we waren meteen verkocht. Samen met mijn vrouw Tiny en onze kinderen Dinja en Zierra heb ik Biddinghuizen verlaten en we zijn naar België geëmigreerd. Een groot avontuur.

Camping Beau Rivage, zo heet ons avontuur. We hebben de camping samen gekocht met Gerrit en Henny van ’t Veen. Dat moest ook wel, want voor één gezin is de camping te groot. Nu hebben we hier allemaal onze eigen taak en kunnen voor elkaar inspringen als dat nodig is.

We wonen in Wallonië, het Franstalige deel van België. Niemand van ons gezin sprak Frans, twee jaar geleden. De kinderen hebben de taal snel opgepikt, voor Tiny en mij duurde dat iets langer. Het is een hele uitdaging, die Franse taal. Op Beau Rivage doe ik het onderhoud en het groenbeheer. Onze camping is gevestigd op de plek waar ooit een oude leisteenmijn was. Prachtige historische gebouwen staan er op het terrein, maar wel veel werk om die allemaal in goede staat te brengen en te houden.

Ruim achtendertig jaar heb ik in Biddinghuizen gewoond. Op de Kladderkatjes en de Akkerwinde gezeten en twintig jaar lang met heel veel plezier bij Blonk gewerkt. Net als bijna alle Bonestrootjes was ik bij de Vrijwillige Brandweer. Hartstikke leuk was dat! Dat heb ik wel op moeten geven. Maar verder heb ik nu alles wat ik wil; Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt en ik heb heel veel vrijheid. We hebben ons plekje gevonden hier in België.

Wat mis je van Biddinghuizen?
Het meest mis ik familie en vrienden, maar die komen gelukkig vaak bij ons langs. Het is maar vier uur rijden, gelukkig. En natuurlijk mis is de Vrijwillige Brandweer. En Nederlandse kaas en drop! Dus mocht er iemand op het idee komen om bij ons op de camping te gaan staan, dan weten jullie wat je mee moet nemen. Ha, ha, grapje!

Het e-mail adres van Evert is: campingbeaurivage@skynet.be
Website van de camping: www.campingbeaurivage.be

Rita van Westen
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat