Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Herman Lucassen - Zijn slogan: “wij ontzorgen, u geniet!”

19-2-2011


Hij is een echte Biddinghuizenaar en heeft een broer, Marcel. Zijn vader is vanaf het oude land (zoals het hier soms nog steeds wordt genoemd) vanuit Gelderland naar Biddinghuizen gekomen. Hij heeft een agrarische achtergrond en kon hier een baan krijgen bij het loonbedrijf ‘de Waard’. In het begin van de jaren zeventig zat hij in de kost bij een familie aan de Voor. Na het trouwen kwam zijn vrouw ook hier wonen aan de Weidehof. Daar zijn de beide broers ook geboren. Herman is getrouwd met Marjan ter Beek en heeft drie kinderen: Ilse (4 jaar) en de tweeling Marc en Joost (2 jaar).

In mijn jeugd zat ik op de Akkerwinde: een grote school; de klassen vier en vijf zaten in een noodlokaal, waar nu de entree van de Woelwaters is. We hadden toen nog twee vijfde en zesde klassen. Nu is het de kleinste school. Hierna volgde ik de LTS mechanische technieken op het Copernicus (nu Almere College) te Dronten. Toen ik door wilde leren als technisch tekenaar op de MTS in Harderwijk en alles had aangeschaft, bleek dat ik wiskunde nodig had. Als vakantiewerk heb ik toen in Dronten bij Orfa Visser gewerkt, een metaal-bewerkingsbedrijf met specialisme in het Forceren (pottenbakken met metalen, cilindrische vormen voor de luchtvaart, medisch, bouw en muziek).

Bij het nieuwe schooljaar probeerde ik toen vier jaar MAVO in één jaar te volgen om op de MTS te komen. Dat is niet gelukt, omdat ik aan de techniek had kunnen ruiken en me er niet meer toe kon zetten om te leren. Omdat ik het goed naar mijn zin had bij Orfa Visser en zij mij graag wilden hebben, ben ik hier gaan werken en leren. Mijn werk bestond uit handforceren; je maakt van een stukje plaat alles wat je maar wilt. Heel creatief en specialistisch werk, want je moet precies weten wat verschillende materialen onder druk en warmte doen. Later ben ik programmeur geworden op computergestuurde Forceermachines.

Door mijn inzet als trainer/leider van de jeugd bij BAS voetbal kwam ik in contact met Kees en Jacqueline Versteegt, de eigenaren van Formule 1 zonwering. Zij vroegen of ik voor hen wilde werken (toen nog vanuit de woning op de Dreef). Dat heb ik vijf jaar lang met veel plezier gedaan. Wij monteerden binnen- en buiten zonwering en rolluiken door heel Nederland. Uiteindelijk wilde ik graag iets hogerop. Na het werk bij de Haan Westerhoff in Lelystad en Almere als verkoper-adviseur en bij een zonweringbedrijf in Lelystad kwam een oud gevoel bij mij boven, iets voor mezelf beginnen.

Ik had een droom: iets voor mezelf te gaan doen. En die stap heb ik nu genomen samen met mijn zwager Wulfert. We zaten samen te praten in mei 2010 en vonden elkaar in onze droom. Ook wulfert wilde graag wat voor zichzelf gaan doen; ik vanuit mijn technische, zonwering en terrasoverkapping achtergrond en Wulfert vanuit zijn passie voor de tuin en planten. Een half jaar later hebben we een combinatie die perfect past : Terrascompleet.nl. We richten ons op kwaliteitsproducten, we zijn geen webshop. We geloven in advies én kennis op maat. We zijn één aanspreekpunt voor advies en realisatie van uw (ons) project. Het is een transparant bedrijf met oude waarden in een nieuw jasje. We willen samen met de klanten genieten van een project. Wij regelen desgevraagd alles voor de klant van zonwering, complete hagen, overkappingen, bestrating tot aan volledig aangeklede balkons met verticale tuinen. Hier komen de verhalen van Herman en Wulfert bij elkaar: www.terrascompleet.nl

Biddinghuizen: vroeger was er veel meer speelgelegenheid en groen. Dit wordt minder, doordat er nu overal maar wat wordt tussen gebouwd en volgepropt, terwijl er voldoende bouwgrond rond het dorp ligt. Er wordt door vrijwilligers veel gedaan om het dorp leefbaar en netjes te houden, dat is een goede zaak. Nu ik weer in het dorp werk, heb ik zelf ook weer de tijd om daar in mee te helpen. De jeugd heeft het vaak over dat er niet veel te doen is; steek de handen uit de mouwen en creëer samen iets en het wordt vanzelf een succes.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat