Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Sandra Heemskerk - Sporten hoort erbij

6-1-2007


Sandra Heemskerk, geboren te Rotterdam. Sinds 1995 woonachtig te Biddinghuizen.

Een echt stadsmens was ik, toen ik hier kwam wonen. Geboren en getogen in de Randstad. Ik gaf mezelf twee jaar om het te proberen in Biddinghuizen. Als ik het hier dan nog niet leuk zou vinden, dan zouden we terug gaan, dat was de afspraak die mijn man Hans en ik toen gemaakt hebben.

Hier wennen was best moeilijk, vooral het eerste jaar. Ik had inmiddels een baby en woonde zonder eigen vervoer in een dorp waar ze bij de winkels nog een middagsluiting kenden! We kwamen gelukkig te wonen in een leuke straat, De Trimbaan. Allemaal mensen in dezelfde situatie als wij; import Biddinghuizenaren. Dat schept een band. Maar als op maandagmorgen iedereen naar z’n werk ging en dan zat ik als enige in de straat thuis…. Wat miste ik op die momenten mijn familie en mijn vrienden.

Als kind deed ik al veel aan sport. Mijn man Hans is ook heel sportief en onze dochters doen aan atletiek en voetbal. Sport hoort er bij ons gewoon bij. Mede door het sporten heb ik in Biddinghuizen snel mensen kennen. Voordat ik het wist had ik weer een gezellige vrienden- en kennissenkring om me heen.

In 2000 ben ik gestart met mijn eigen Aerobic Studio in de gymzaal naast het zwembad. Ik vind het heerlijk om mensen lekker te laten bewegen, bewust met hun lichaam bezig te laten zijn. Door de Aerobic Studio heb ik heel veel mensen leren kennen. Sommigen sporten al vanaf het allereerst begin bij mij en zijn inmiddels goede vrienden geworden.

Wat betekent Biddinghuizen voor Sandra Heemskerk?
Nog steeds ga ik graag naar de Randstad. Maar ik ben toch altijd blij dat ik ’s avonds weer naar mijn dorp mag. De mentaliteit van de mensen hier vind ik prettig. Als ik met een familielid uit de stad in de rij bij de kassa van de supermarkt sta, verbazen ze zich soms omdat de caissière een praatje maakt met de klanten. Ik vind dat inmiddels heel gewoon en kan het wel waarderen. Dat hoort bij een dorp. Er zou wat mij betreft wel wat meer vermaak voor de jeugd mogen komen. En het zwembad, dat moet natuurlijk blijven! Verder hoop ik dat we vooral aardig blijven tegen elkaar.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat