Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Petra Keek - Feesten zijn heel belangrijk voor de dorpsgemeenschap

17-12-2005


Petra Keek, geboren in 1964 in De Kwakel. Woonachtig in Biddinghuizen sinds 1986.

Petra Keek groeide op in het Noord-Hollandse de Kwakel. Tijdens haar middelbare schooltijd werkte ze in het naburige dorp Uithoorn bij de Centra supermarkt. Daar in die supermarkt in Uithoorn leerde ze Bert kennen en ze kregen een relatie. Toch besloot Petra na haar opleiding tot medisch analiste, in het zuiden van het land te gaan werken, op het pathologisch-anatomisch laboratorium in het ziekenhuis te Helmond.

‘Ik heb namelijk altijd gedacht dat het me niet uit zou maken waar ik woonde. Als je maar gezellige mensen om je heen hebt, dan kun je toch overal wel wonen?’, zo veronderstelde ik. Maar toen Bert na zijn militaire opleiding in Harderwijk werd geplaatst kwam ze in 1986 toch naar Biddinghuizen. ‘Een weekendrelatie is niets voor mij’ weet Petra inmiddels.

In de begintijd in Biddinghuizen viel het haar op dat alle kinderen haar groetten op straat, terwijl er bij de meeste volwassenen alleen een zuinig knikje af kon. ‘Dat veranderde toen we het vijfentwintig jarig bestaan van het dorp gingen vieren in ‘89. Samen de straat versieren maakt dat je elkaar leert kennen. Met de hele buurt hebben we eerst overlegd en toen samen de versieringen gemaakt. We kijken er met plezier op terug. Dat feest heeft veel bijgedragen aan de sfeer in de buurt. Sinds het vijfentwintig jarig bestaan van Biddinghuizen werd er opeens volop gegroet in het dorp. Hetzelfde zag je bij de viering van het veertig jarig bestaan van Biddinghuizen weer gebeuren. Door de gezamenlijke activiteiten leer je elkaar kennen en dat doet een dorpsgemeenschap blijkbaar goed’.

Petra en Bert wonen met hun kinderen Michelle en Rick aan de Waterkant. Veel mensen kennen Petra als secretaris van de scouting, de Osborne groep. Zelf heeft ze nooit op scouting gezeten. ‘Maar de leiding van de Osbornegroep is zü enthousiast, dat je meteen mee wilt doen. Wel jammer dat de Osborne groep nog geen eigen honk heeft. Scouting is leuk en leerzaam voor kinderen. Spelenderwijs leren ze van alles in de buitenlucht. De Osborne groep heeft een groeiend ledenaantal en verdient zeker een eigen plaats in Biddinghuizen’.

Wat betekent Biddinghuizen voor Petra Keek?
‘Biddinghuizen betekent voor mij heel veel gezelligheid. Bert en ik en de kinderen, we hebben allemaal een eigen vriendenkring in Biddinghuizen opgebouwd en die zouden we niet graag willen missen. We kennen hier inmiddels zoveel mensen. Wij gaan hier niet meer weg!’
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat