Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Conny Oosterkamp - We gaan bij oma wonen

10-5-2008


Conny Oosterkamp. Geboren te Espel. Woont in Biddinghuizen sinds 1970.

Drie jaar was ik, toen ik met mijn ouders naar Biddinghuizen kwam. Hier niet geboren, maar wel getogen dus. Ik weet niet beter dan dat ik hier woon en voel me daarom, ondanks het feit dat mijn wieg hier niet heeft gestaan, een echte Biddinghuizenaar.

Op de lagere school, De Wingerd, zat ik in een ‘moeilijke’ klas. Diverse onderwijskrachten hadden er hun handen meer dan vol aan om bij onze klas orde te houden. Maar niet Leo Schrijer. Die had ons prima onder de duim, zonder daar ogenschijnlijk ook maar enige moeite voor te hoeven doen. (Waarschijnlijk is het daarom dat we maar liefst drie jaar les van hem hebben gekregen.) Wij als klas vonden het helemaal niet erg dat hij zo lang onze leraar was, in tegendeel zelfs. Leo Schrijer noemde me meestal Cornelia in plaats van Conny. Dat vond ik helemaal niet erg, stiekem vond ik het zelfs wel leuk. Door zijn natuurlijke charisma en de manier waarop hij voor de klas stond hebben we als klas drie heel prettige schooljaren bij hem gehad.

Ook mijn kinderen zitten op De Wingerd en groeien op in Biddinghuizen, net als ik dat deed. Hoewel we het hier uitstekend naar onze zin hebben dachten mijn man Jan en ik er enkele jaren geleden over om te verhuizen. We zouden het zo leuk vinden ons paard Antares bij huis te kunnen stallen. In Biddinghuizen konden we daar geen geschikt huis voor vinden, vandaar dat we eens elders hebben rondgekeken.

Uiteraard hebben we de verhuisplannen ook met onze zoons Jelle en Hidde besproken. Die waren het echter helemaal niet met ons eens. Onder geen beding wilden ze uit Biddinghuizen weg. Ze kwamen zelfs met een tegenvoorstel, voor het geval dat we daadwerkelijk zouden verhuizen
‘Dan gaan wij wel bij oma wonen, want we blijven liever hier’, zo lieten ze ons weten. Het dorp, de school, hun vriendjes, BAS voetbal; Ze moesten er niet aan denken om dat allemaal te moeten missen.

Daar sta je dan als ouders. We hebben toen nog eens goed over onze verhuisplannen nagedacht om tot de conclusie te komen, dat Jelle en Hidde gelijk hebben. We hebben het hier fantastisch en zo erg is het nu ook weer niet om een eindje te fietsen naar de stal. Een poosje geleden zijn we toch nog verhuisd, maar wel binnen de dorpskern. We wonen nu aan de Noorderbaan en hebben een heerlijk huis met lekker veel ruimte er omheen. Helaas iets verder van de stal dan ons vorige huis. Maar dat is nog altijd veel beter dan een paard bij huis en kinderen die liever bij oma willen wonen.


Wat betekent Biddinghuizen voor Conny?
Voorlezen in de kerk, secretaris van de parochie, secretaris van de Voorhofcommissie, diverse functies binnen de volleybal en tennis, ik heb al heel wat vrijwilligerswerk gedaan. Sinds kort ben ik secretaris van Dorpsbelangen en ik hoop daarmee iets voor ons dorp te kunnen betekenen. Er moet nog heel wat gebeuren in Biddinghuizen. We hebben een heerlijk dorp, maar moeten ervoor waken dat dat ook zo blijft en dat we het voorzieningenniveau op peil houden. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat Dorpsbelangen veel leden heeft.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat