Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Marten Woudstra - Lekker bezig met zijn hobby’s

16-6-2012


Marten tref ik in het Scoutinggebouw als ik nieuwsgierig naar binnen kijk. Hij werkt er vrijwillig aan mee om het gebouw waar te maken voor de Scouting en de Scharrelberg. Hij is zestien jaar en woont al sinds zijn geboorte in Biddinghuizen. Hij woont er samen met zijn ouders en zijn broer aan de Havenkant.

Ik ben geboren op de Koets en heb hier tot mijn 10 jaar gewoond. Ik speelde met mijn vriend Rick altijd in de buurt en we haalden natuurlijk veel kattenkwaad uit. Ik ging naar de Klimop, dat later de Tamarisk werd. Momenteel zit ik op mijn uitslag van mijn examen te wachten, dus ben ik heel benieuwd of ik geslaagd ben. Ik heb het VMBO gedaan in Harderwijk aan het Spectrum. Mijn richting was autotechniek en dat heb ik met veel plezier gevolgd. Als ik geslaagd ben, ga ik naar het DeltionCollege om te studeren voor Constructie Werker en de praktijk zal ik volgen bij Sercon Foodtec in Dronten.

Natuurlijk heb ik ook hobby’s
......Drummen! Hiervoor krijg ik les op het CKV in Dronten. Dit doe ik al vanaf mijn tiende, waarvoor ik eerst een jaar AMV gedaan heb: Djembee en snaardrumles. Maar drummen is mijn favoriet, dus maak ik zo nu en dan de straat even wakker met mijn muziek. Ik heb onderhand bijna mijn hele kamer moeten isoleren om het nog gezellig te houden voor mijn ouders en broer en natuurlijk de buren. Gelukkig kan ik me ook uitleven bij Maris Sonores. Hier speel ik met het jeugdorkest op het drumstel en bij het grote orkest op het slagwerk.

....Autocross ....dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan de autocross op Koninginnedag. Ik heb een eigen auto crossklaar gemaakt. Ik vond het best spannend om voor het eerst mee te doen, maar het is goed gegaan; ik heb drie manches uit kunnen rijden.

....Budo all style karate... ik ben elke maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur te vinden in de dojo in Biddinghuizen om een uurtje lekker te sporten en de vrijdagavond sport ik in de dojo in swifterbant. Budo all style karate is een veelzijdige Oosterse vechtsport, waarbij je zelfverdedigend, staande en op de grond leert vechten. Ik doe dit al vijf jaar lang en ga rond de kerst mijn bruine band halen. We zijn op zoek naar meer leden, die zin hebben om deze sport ook te beoefenen. Je bent altijd welkom voor een proefles.

.....scouting...sinds 2005 ben ik al lid. Eerst bij de scouts en nu bij de explorers. De Osbornegroep is in september 2003 opgericht in Biddinghuizen. De eerste opkomsten hielden we bij het koetshuis en daarna bij de ijsbaan. Dit was natuurlijk nooit handig, omdat we niet alle spullen bij de hand hadden en bij slecht weer geen dak boven ons hoofd. We zijn heel blij dat we nu een clubgebouw krijgen. De voordelen van een clubgebouw zijn: Iedere speltak heeft straks zijn eigen vertrek in het gebouw. De opzet van het gebouw is dat de scouting samen het gebouw deelt met de Scharrelberg. Het bouw-bedrijf Van De Heikant heeft het gebouw in november 2011 casco neergezet. Door de week en op de zaterdagen zijn er vrijwilligers, waaronder veel jongens en meiden van de praktijkschool, die de rest van het gebouw afmaken. Natuurlijk kunnen we nog meer vrijwilligers gebruiken om alles zo snel mogelijk af te maken.

Biddinghuizen betekent voor mij: een gezellig dorp, waar ik tot nu toe prettig woon.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat