Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Michael Gramberg - Een leuke baan in de logistiek

6-10-2007


Michael Gramberg, 18 jaar. Altijd in Biddinghuizen gewoond.

Mijn hele leven al woon ik in Biddinghuizen en ik heb het er best naar mijn zin, al zijn er ook wel dingen die ik veranderd zou willen zien. Ik heb op ‘t Klimop gezeten en ben daarna naar Zwolle naar school gegaan. Eerst naar de Enkschool, later naar de Ambelt. Dat is een speciale school, want ik heb PDD-NOS.

Het maken van spellen voor de computer is mijn grote hobby. Dat is begonnen in 1998, toen mijn toenmalige buurjongen Michael Roffel mij liet zien hoe ik zelf spellen kon maken. Dat is gaaf!, dacht ik. Ik ben ermee aan de slag gegaan en sindsdien ben ik er iedere dag mee bezig.

Mijn specialiteit is het maken van avontuurlijke RPG’s (Role Playing Games). In een RPG is er een poppetje dat je je eigen naam kunt geven. Dat poppetje beleeft in het spel allerlei avonturen. Ook heb ik een eigen online radio station gemaakt, zodat bezoekers van mijn website achtergrondmuziek kunnen aanvragen. Belangstellenden kunnen kijken op www.endless-online.com.

Momenteel heb ik erg veel tijd om me met het maken van deze spellen bezig te houden, want helaas heb ik nog geen werk. Op de Ambelt heb ik een opleiding tot magazijnmedewerker gevolgd. In dat kader heb ik ook stage gelopen en heel graag zou ik in Biddinghuizen ergens in de logistiek gaan werken. Niet in een al te groot team, dat is voor mij niet geschikt. Ook ploegendiensten gaat niet samen met mijn beperking. Maar mijn eigen taak bij een niet al te groot bedrijf, dat zou voor mij fantastisch zijn.

Ik ben zeer technisch ingesteld. Bij het maken van computerspellen doe ik daar mijn voordeel mee. Het tunen van auto’s heeft ook mijn belangstelling. Als er geen computers bestonden, dan zou ik daarmee aan de slag gaan. Maar het allerliefste zou ik het maken van computerspellen combineren met een leuke baan. Want de hele dag achter de computer zitten, hoe leuk ik het ook vind, dat is eigenlijk toch ook niet alles.

Wat betekent Biddinghuizen voor Michael Gramberg?
Biddinghuizen is een leuk dorp. In een grote stad zou ik niet graag wonen. Hier is het overzichtelijk voor me. Met onze vriendengroep zouden we graag een eigen plek hebben in het dorp waar we bij elkaar kunnen komen. We gebruiken geen drugs en halen geen rottigheid uit. Maar als we ergens gaan zitten komt vaak meteen de politie. Gertjan van Tilburg heeft ons geholpen een soort hangplek te maken op het eiland, daar zijn we ook regelmatig te vinden, maar helaas wordt alles daar door anderen steeds weer vernield. Een eigen plek voor ons, dat zou mooi zijn.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat