Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Inez Kips - Trots, maar vooral dankbaar

3-2-2007


Inez Kips, geboren in Nickerie te Suriname. Woont sinds 1992 in Biddinghuizen.

In Suriname ben ik opgegroeid in het district Nickerie. Later ben ik naar de hoofdstad Paramaribo gegaan, om daar de MULO en de kweekschool te doen. Hierna heb in Suriname ook een paar jaar voor de klas gestaan, maar diep in mijn hart had ik eigenlijk veel liever stewardess willen worden. Maar die opleiding was voor mijn ouders veel te duur, dat konden ze niet betalen.

Later in Nederland heb ik nog wel de hoofdakte cursus gevolgd, maar ik heb hier nooit les gegeven. Een jarenlange kantoorbaan bij een grote verzekeraar vond ik veel leuker. Momenteel ben ik werkzaam in het taxivervoer en breng ik kinderen naar school en haal ze ‘s middags weer op. Leuk werk, waarbij ik tijdens de taxiritten altijd prettig contact heb met de kinderen die ik vervoer. Ik hou veel van kinderen.

Van mijn eigen kinderen, ik heb er vier, woont er nog maar eentje thuis en dat is Sharon. Sharon kon altijd al goed zingen en wist al vroeg dat ze zangeres wilde worden. Maar ze moest van ons eerst haar opleiding afmaken om een goede basis te hebben. Vorig jaar heeft ze het Flevolands Songfestival gewonnen. Nu doet ze mee aan het programma X Factor en behoort tot de laatst overgebleven kandidaten. Mijn man en ik zijn natuurlijk erg trots op haar. Maar niet meer op haar dan op de andere kinderen, hoor. Ze hebben allemaal hun plaats gevonden en doen het goed. Ik ben trots op alle vier, maar boven alles ben ik heel dankbaar. Wij zijn gelovig en ik beschouw het feit dat het goed gaat met mijn kinderen als genade van God.

Waar het toe gaat leiden met Sharon is nu nog niet bekend en of Sharon in Biddinghuizen blijft wonen evenmin, ze heeft het in iedergeval prima naar haar zin in de gemeente Dronten. Maar ik hoop en verwacht dat, waar ze ook naar toe zal gaan, ze wel zichzelf zal blijven. Meestal brengen mijn man en ik Sharon weg naar haar optredens en alle afleveringen van X Factor wonen wij natuurlijk bij. Het is een hectische, maar heel leuke periode en wij proberen er zoveel mogelijk van te genieten.

Wat betekent Biddinghuizen voor Inez Kips?
Biddinghuizen is echt mijn dorp geworden, ik heb het hier heel erg naar mijn zin. Omdat ik ben opgegroeid in het district Nickerie in Suriname, hou ik van landelijk gebied. De stad is misschien leuk om te winkelen, maar ik ben altijd blij als ik weer thuis ben in dit kleine rustgevende dorp. Wat ik bijzonder vind aan Biddinghuizen is dat de mensen elkaar groeten op straat, ook als ze elkaar helemaal niet kennen. Ook de kinderen groeten iedereen, en ik ervaar dat altijd als heel erg plezierig en bijzonder.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat