Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Linda Bies - DVD-theek?

21-2-2009


Linda Bies-Brouwer, geboren in Eemnes. Woont sinds 1977 in Biddinghuizen.

De videotheek ‘M&M Store’ aan de Baan heb ik in 2002 overgenomen van mijn zoon Tino. Als je van de inkomsten van de videotheek moet bestaan dan valt dat niet mee. Maar om het ‘erbij’ te doen, zoals in mijn geval, dat is hartstikke leuk. Met mensen omgaan, dat vind ik het mooiste aspect van het werk. Wat ik ook fijn vind is dat ik in de videotheek altijd gewoon lekker mezelf kan zijn.

De sfeer in de videotheek is doorgaans heel gezellig. Een film huren, dat doe je toch meestal voor je plezier. Chagrijnige mensen zie ik niet vaak. Voor sommigen is de videotheek niet alleen een gelegenheid om een film te huren maar ook een plaats waar ze even hun verhaal kwijt kunnen. Ik bied graag een luisterend oor. Ook dat hoort bij het werk dat ik doe.

Helaas heb ik de omzet de laatste jaren dramatisch zien dalen. Dat komt ondermeer door het downloaden en zelf branden van films, maar zeker ook door het aanbod van UPC. Tegenwoordig kun je vanuit je luie stoel een film op het scherm tevoorschijn halen. En ook al is dat dan iets duurder dan een film huren bij mij, de meeste mensen kiezen toch voor het gemak.

Mijn winkel wordt nog steeds videotheek genoemd, hoewel er al jaren geen video’s meer verhuurd worden. Alles is DVD geworden. Maar DVD-theek dat klinkt toch niet? Bovendien heten soortgelijke winkels als de mijne overal nog steeds videotheek, dus laat ik het ook maar zo.

Over enkele weken zal de M&M Store aan de Baan de deuren sluiten en wordt de videotheek gevestigd in het Sun-Center van Ron en Bert. Ik kijk daar erg naar uit. Ron heb ik in de tijd dat De Kiekendief tegenover de videotheek gevestigd was erg goed leren kennen. We zijn vrienden geworden en kunnen bijzonder goed met elkaar opschieten. Sommige mensen noemen ons wel de Carlo en Irene van Biddinghuizen. Er is inderdaad een soort chemie tussen Ron en mij, die onze vriendschap speciaal maakt. Samenwerken met Ron lijkt me daarom erg leuk. Ik hoop bovendien dat onze bedrijven elkaar kunnen versterken en dat we een zonnige toekomst tegemoet gaan.


Wat betekent Biddinghuizen voor Linda?
Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ik woon al heel lang in Biddinghuizen. Maar ik zou volgens mij ook wel ergens anders kunnen wennen hoor.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat