Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Robert de Waard - De lekkerste appeltaart!

17-10-2009


Robert de Waard is 33 jaar en woont zijn hele leven al in Biddinghuizen.
Zijn specialiteit: De allerlekkerste appeltaarten en monchoutaarten bakken.


Aan het Groenhorst college heb ik de opleiding tot hulpkok gevolgd. Twee diploma’s heb ik daar gehaald. Sinds drie jaar ben ik werkzaam als medewerker bij het Theehuis van De Wisent te Dronten. Daar doe ik allerlei werkzaamheden, zoals bedienen en werken achter de kassa. Ook schoonmaakwerk hoort erbij. Juist in een restaurant is het belangrijk dat alles goed schoon is. Het schoonmaken vind ik niet het leukste om te doen, maar ik heb er ook geen hekel aan. Het hoort er gewoon bij.

Mijn specialiteit is het maken van taarten. De taarten die ik maak worden helemaal ambachtelijk gemaakt. Ik weeg alle ingrediënten af, ik kneed het deeg met de hand en ik schil zelf de appels. Ik bak telkens twee taarten tegelijk. De recepten ken ik uit mijn hoofd, omdat ik al zoveel taarten heb gebakken. Vooral de appeltaarten vindt iedereen erg lekker, met name die met noten erop. Maar er zijn ook mensen die de Monchoutaarten nog lekkerder vinden.

Gasten die in het theehuis komen om iets te eten of te drinken kunnen een punt taart bestellen, maar er worden ook hele taarten verkocht. Bij mensen uit Biddinghuizen die een taart bestellen breng ik de taart gratis thuis. Duur zijn de taarten niet. De prijs van een appeltaart met noten is € 6,95. Vier dagen in de week werk ik bij De Wisent. Op woensdagen ben ik vrij. Dan ga ik naar fysiotherapeut Hans Rijpert, die zorgt dat mijn spieren soepel blijven. Bovendien help ik op die dag de bakker op de markt. En ik ga naar judo.

Als mijn ouders het druk hebben kook ik graag. Soms maak ik macaroni, dat vind ik lekker. Maar aardappelen, groente en vlees maak ik ook. Als ik weet hoe laat mijn ouders thuiskomen zorg ik dat er een lekker kopje koffie voor ze klaarstaat als ze binnen komen en dat het eten bijna klaar is. Ik vind het leuk om dat voor ze te doen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Robert?
Er is al heel vaak een mogelijkheid geweest dat ik in een gezinsvervangend tehuis is Dronten zou kunnen wonen. Maar wil het allerliefst in Biddinghuizen blijven, waar ik iedereen ken en waar iedereen mij kent. Iedere avond ga ik bij Linda in Suncenter een glaasje jus d‘orange drinken. Dat vind ik gezellig. Met Linda kan ik goed praten. Ook ga ik vaak even naar Gert Bies in Snackbar Twins. Hij plaagt me vaak. Dan moeten we samen altijd heel hard lachen. Hier in Biddinghuizen wil ik blijven.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat