Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Herma Loohuis

Soraya Verhulst - Verantwoordelijk voor de hele straat

22-1-2011


Soraya, oorspronkelijk uit de Zaanstreek, is een vrouw die van aanpakken weet en is niet gauw bang. Ze is politieagente in Amsterdam geweest en is nu twee nachten per week verantwoordelijk voor de veiligheid van een hele rij huizen in Lelystad, waar mensen begeleid wonen. Ze is getrouwd met Richard en heeft vier kleine kinderen: Benson, Alexa, Michael en Suzanne van negen maanden.

Ik heb bij de politie in hartje Amsterdam gewerkt. Dat is het drukste bureau van Nederland. Ik deed er straatdienst. Ik vond het hartstikke leuk werk, veel lopen en fietsen tussen de mensen. Een greep uit wat ik zoal heb gedaan: posten achter het centraal station waar hoerenlopers staan of naar meldingen van vechtpartijen. Die moest ik dan uit elkaar halen, lukte het niet, dan maar met peperspray of de gummiknuppel. Er was ook een lange lat: dat is een gummiknuppel die langer is, zodat je , als het om groepen gaat, beter de juiste persoon kunt raken vanaf een afstand. Het was, acht uur per dag, heel intensief werk. Met het krijgen van de kinderen ging het niet meer. Het reizen naar Putten, waar we toen woonden, werd te vermoeiend en de nachtdiensten braken me op. Ik heb daarna een aantal jaren gewerkt bij ’s Heerenlo . Daar wonen moeilijk opvoedbare jongeren met gedragsproblemen onder begeleiding. Toen we hier naar toe verhuisden, hield deze baan ook op.

Nu werk ik bij Kwintes. In een gewone straat in Lelystad wonen mensen die dag en nacht begeleid worden.’s Nachts moet je er zijn voor het geval ze last krijgen van angsten, problemen, ruzie onderling hebben etc. Ik ben verantwoordelijk voor de hele straat. Ik slaap altijd in het trainingshuis. Daar wonen de twintigers. In de andere huizen wonen de ouderen.

Dit werk is goed te combineren met mijn privé leven.
Sinds een jaar of twee ben ik een praktijk begonnen. Ik ben coach/counselor voor psychodynamische begeleiding. Als je vastzit, je krijgt je leven niet op een rijtje, je hoofd loopt over, je wilt verandering,. Dan breng ik je weer in beweging. Ik werk vanuit mijn eigen visie en dat is de christelijke visie.

Na veel erover te hebben gelezen en cursussen te hebben gevolgd, heb ik ervaren dat er maar één Genezer is en dat is Jezus Christus. Ik wil dit graag overbrengen op diegene, die het even niet meer zien zitten, die een warm bad, aandacht en liefde nodig heeft. Dat kan ik bieden. Ik geloof in naastenliefde voor mensen. Als ik goed contact heb met iemand, krijg ik er kippenvel van. Dit is voor mij de Waarheid, het stromen van Zijn Liefde. Soms kun je ervan huilen of juist lachen, zo groot is het. Mijn kind zegt dan: “Jezus kietelt me”. Die passie is zo fijn. Daardoor kan er genezing komen. Door het dienen van een ander maak je de eigen ziel sterk en krachtig. Ik vraag geen tarief, maar een vrijblijvende gift die uit het hart komt. Tevens ben ik assistent celleidster en begeleid samen 1x in de 2 weken een groep vrouwen met alle dingen uit het leven in het Licht en het Woord van God.

Biddinghuizen is gemoedelijk; het is er heerlijk wonen en sociaal. Iedereen zegt iedereen gedag. De controle is groot en dat is veilig voor onze kinderen.
We hebben plannen voor de jeugd. Er wordt over gebrainstormd nu, vooral in onze Christelijke gemeenten. Als er mensen zijn die mee willen denken, kunnen ze mij mailen. Vooral bedrijven die goederen of materialen kunnen leveren, zijn van harte welkom.
Emailadres: info@praktijkaquana.nl of michell_req@hotmail.com
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat