Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Esther Vlaming - Biddinghuizen voelt een beetje als Texel

25-10-2008


Esther Vlaming. Geboren op Texel. Woont sinds 1995 in Biddinghuizen.

Zowel mijn man als ik komen van Texel. Eerst hebben we een poosje in het Gooi gewoond, maar dat beviel ons niet zo. Als eilander ben je de drukte en de chaos niet gewend. We werkten toen nog allebei fulltime en kenden daar bijna niemand. Dat was niets voor ons. Sinds 1995 wonen we hier. Biddinghuizen voelt een beetje als Texel. Het is weids, het is veilig, het is rustig. Het vertrouwde poldergevoel dat had ik op Texel, dat heb ik hier weer. De mensen hier in Biddinghuizen kennen elkaar en dat voelt goed.

Ik ben een echt buitenmens, hou van sporten. Een poosje heb ik aan RPM gedaan, maar om eerlijk te zijn fiets ik liever buiten. Het allermooiste vind ik hardlopen, maar ik heb wat blessures gehad en dan is fietsen een heel goed alternatief voor me. Samen met Truus Schaak en Chris Faber ga ik regelmatig hardlopen en fietsen. Een prima combinatie op alle fronten.

Op 1 november is er weer een RPM marathon in Het Koetshuis en daar doe ik zeker aan mee. Omdat ik het leuk vind, maar zeker ook om het goede doel Ria’s Run tegen Leukemie te steunen. Drie jaar geleden is mijn vader overleden. Hij had Leukemie en heeft daarvoor chemotherapie gehad. Het zag er aanvankelijk hoopvol uit, maar uiteindelijk is hij toch nog overleden. Het belang van onderzoek naar een therapie voor Leukemie kan ik dus alleen maar onderstrepen.

Al eerder heb ik me ingezet voor een goede doelen. Geld opgehaald tijdens de marathon in Rotterdam waar ik wegens een blessure helaas zelf niet aan kon meedoen en meegewerkt aan de Roparun. Maar als een heel dorp zich inzet voor een goed doel, dan heeft het nog een extra dimensie. Als er straks weer vijf uur lang door honderd mensen tegelijk gefietst wordt voor Ria’s Run, dan voelt het goed dat ik daarbij hoor.

Wat betekent Biddinghuizen voor Esther Vlaming?
Heel jammer vind ik het dat er na ruim een jaar nog steeds winkels leeg staan. Er zou wel wat meer leven in de brouwerij mogen komen. De komst van een MFC zou daar volgens mij zeker aan bij kunnen dragen. Mijn eigen dochters zijn veertien en tien jaar, dus die zullen er niet meer naar school gaan, maar voor de gezinnen met jonge kinderen hoop ik dat het er snel komt. Ook voor de jeugd die naar het middelbaar onderwijs gaat zou er iets gedaan moeten worden, zodat ze voor hun vertier niet naar Harderwijk of Dronten hoeven. Want daar ben je als ouders ook niet altijd blij mee. Het zou fijn zijn als er iedere vrijdag iets voor ze toe doen zou zijn, zodat ze lekker in Biddinghuizen kunnen blijven.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat