Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Monique van den Bos - Black Coral

3-7-2010


Of je het nu mooi vindt of niet, feit is dat tatoeages het hedendaagse straatbeeld hebben veroverd. Mannen en vrouwen van alle leeftijden sieren hun lichaam met afbeeldingen of teksten. Monique van den Bos is al heel lang geïnteresseerd in alles wat met tatoeages te maken heeft. Toch liet ze haar eerste tattoo pas op haar achtentwintigste zetten. Sinds een paar maanden heeft ze haar eigen tattoo shop Black Coral in Biddinghuizen.

Waarom ik pas zo laat een tattoo liet zetten terwijl ik er al jaren in geïnteresseerd was? Nou, ik was me zeer bewust van de onomkeerbaarheid van een tattoo. Je kunt er, als je er spijt van zou hebben, weliswaar een andere tattoo overheen plaatsen. Ook laseren is een mogelijkheid om een tattoo te verwijderen, maar dat geeft vaak een litteken. Je moet dus goed weten waar je aan begint, als je kiest voor een tattoo.

Zonder twijfel zijn tatoeages momenteel in de mode. Persoonlijk denk ik dat het niet gaat om een rage, maar dat dit blijvend is. Mensen kiezen meestal heel bewust voor een tattoo. Vaak om emotionele redenen. Om een overleden persoon te herinneren, of een bepaalde belangrijke gebeurtenis, zoals de geboorte van een kind of een huwelijk, te markeren. Communicatie met de klant vind ik dan ook van groot belang. Het is tevens een aspect van mijn werk dat ik bijzonder fijn vind. Het artistieke in combinatie met het menselijke; dat maakt het mooi.

Het was niet eenvoudig iemand te vinden die me het vak van tatoeeerder wilde leren. Want niemand is erbij gebaat een extra concurrent te creëren. Uiteindelijk vond ik iemand in Enkhuizen. In mijn huis aan de Sjees 2 heb ik nu een behandelruimte ingericht. Voordat ik aan een tattoo begin praat ik met de klant, ik leg alles uitgebreid uit en laat ze onze huisregels ondertekenen, zodat mensen goed weten waar ze aan toe zijn. Uiteraard is hygiëne van het allergrootste belang.

Soms hebben klanten tattoowensen waaraan ik niet kan voldoen. Tatoeëren in het gezicht of op geslachtsdelen doe ik beslist niet. Ook personen onder de achttien jaar moeten nog even wachten, voordat ze bij mij terecht kunnen. Tattoo shop Black Coral loopt goed. Klanten komen overal vandaan, door mond-op-mond reclame en door de site. (www.blackcoral.nl)

Mijn grote droom is een tattoo shop in een pandje in Biddinghuizen en dan samenwerken met andere tatoeëerders. Iedereen heeft toch zo z’n eigen specialiteit. De mijne is fijne afbeeldingen met veel details. Dat vind ik prachtig om te maken.
Mijn eerste tatoeage heb ik inmiddels niet meer. Ik vond ‘m mooi, maar veel te klein. Er is door een collega tatoeëerder een tekening overheen gezet van een grote engel.

Wat betekent Biddinghuizen voor Monique?
Biddinghuizen? Een prachtig dorp. Het allermooiste vind ik wakker worden op eerste Kerstdag met de klanken van de muzikanten Maris Sonoris die in alle vroegte kerstliedjes spelen in de straten. Wat een geweldige manier om de kerstdagen te beginnen. Ieder jaar weer geniet ik daar enorm van!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat