Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Sico Oerlemans - Vader van Simon

20-10-2007


Sico Oerlemans, bijna altijd in Biddinghuizen gewoond (zes jaar in Dronten).

Muziek is altijd al mijn hobby geweest. Toen ik vijftien jaar was draaide ik al plaatjes bij de kerksoos, hier in Biddinghuizen. Later deed ik dat bij Jongeren 19Nu en sinds zes jaar ben ik om het weekeinde als DJ Sic werkzaam bij De Rede in Dronten. Dat betekent dan laat naar bed, want het is meestal wel een uur of vier, vijf als ik thuiskom. Een heel verschil met door de week, want dan ben ik vrachtwagenchauffeur en moet dan juist al op tijd bij Heembeton in Lelystad te zijn. In mijn vorige baan vervoerde ik aardappels en was ik de hele week van huis. Dan heb je een heel ongeregeld leven. Nu, bij mijn huidige werkgever, ben ik bijna elke avond thuis en daar ben ik erg blij om. Want op 4 augustus ben ik vader geworden van onze zoon Simon en ik moet er niet aan denken om hem de hele week niet te zien.

Het vaderschap betekent een hele omschakeling in je leven, maar wel een mooie. Vooral de eerste weken rolden we van de ene verrassing in de andere, want alles was onbekend voor ons. Simon is nu bijna drie maanden oud en begint ons te herkennen. Hij lacht meteen als hij ons ziet. Het wordt steeds leuker naarmate hij ouder wordt.
De gebroken nachten zijn soms wel vermoeiend, maar dat hoort erbij. En dan gaat mijn vrouw Willemien er ’s nachts nog wel vaker uit dan ik. Zij hoort Simon altijd eerder, volgens mij is dat met de meeste moeders zo.

Als Willemien over een poosje weer gaat werken gaat Simon twee dagen in de week naar Buitengoed in Dronten. We hebben beiden een agrarische achtergrond en dan is een kinderopvang op de boerderij natuurlijk ideaal. Op een heel natuurlijke manier komen de kleintjes in aanraking met de dieren in de stallen en het buitenleven.
Kinderen die overdag nog moeten slapen kunnen dat op Buitengoed doen in een Lutjepotje. Dat is een speciaal babyhuisje waarin de kinderen lekker in de buitenlucht kunnen slapen. Wij hebben thuis ook een Lutjepotje en overdag slaapt Simon bijna altijd buiten.

Ik hoop natuurlijk dat onze zoon een gelukkige jeugd zal hebben. Aan ons zal het niet liggen. We zullen hem zo goed mogelijk proberen te beschermen tegen slechte invloeden van buitenaf. Want de wereld kan soms best hard zijn. Daar maak ik me, vooral sinds ik vader ben, wel eens zorgen over. En als hij groot genoeg is, dan mag hij natuurlijk af en toe mee op de vrachtwagen. Dat lijkt me fantastisch.

Wat betekent Biddinghuizen voor Sico Oerlemans?
Ik heb het hier heel goed naar mijn zin. Mijn familie woont hier, dat is niet onbelangrijk. Achter ons huis aan de Rosmolen hebben we een heel grote tuin, waar we erg van genieten. Het nieuwe winkelcentrum is erg mooi geworden. Wat ik wel jammer vind is dat de oude winkels niet meegenomen zijn in het project. Het steekt nu wel een beetje af. Voor de jeugd zou er meer te doen moeten zijn. Het is een goede zaak dat er voor hen regelmatig tentfeesten georganiseerd worden.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2020 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat