Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Daniëlle Winnubst - Jammer dat het went

8-9-2007


Daniëlle Winnubst, woont sinds 1995 in Biddinghuizen.

Toen ik met mijn ouders hier kwam wonen hadden we twaalf jaar in Almere gewoond en dan is Biddinghuizen wel even wennen. Het was een beetje een cultuurschok. Maar eigenlijk is het alleen maar meegevallen. Ik was er verbaasd over hoeveel er hier te doen was voor de jeugd. Dat verwacht je niet echt in zo’n klein dorp. Goed beschouwd is Biddinghuizen gewoon een stad in het klein. Ik had het hier al heel snel naar mijn zin en dat is eigenlijk nooit overgegaan.

Aan het Deltion College te Zwolle heb ik de Middelbare Detailhandel School gedaan en daarna vond ik werk in Dronten, waar ik uiteindelijk assistent bedrijfsleider werd bij Kruidvat. Lang hoefde ik niet na te denken toen de mogelijkheid zich voordeed om filiaalmanager te worden in Biddinghuizen. Een eigen filiaal in mijn eigen dorp. Geweldig!
Het is nog leuker dan ik verwacht had. Iedere dag ga ik met plezier naar mijn werk. De klantenkring is bijzonder, de meeste mensen ken je wel als je in een dorp woont. Maar het allerleukste bij Kruidvat Biddinghuizen is het team waarmee we werken. Gezellige meiden, we kunnen prima met elkaar opschieten en de sfeer is altijd meer dan goed. Daardoor is het een heel gezellige winkel.

Wat me wel wat teleurstelt is dat er zo veel gestolen wordt. Regelmatig treffen we lege verpakkingen aan of zijn er zomaar producten uit de schappen verdwenen. Ik vind het een raar idee dat die diefstallen gepleegd worden door mensen die ik ken. Mensen uit mijn eigen dorp, personen waarmee ik soms in de winkel een praatje maak. Het valt me tegen van mensen die dat doen. Dat raakt me echt. In het begin had ik er trouwens veel meer last van dan nu. Ik moet dus constateren dat het went dat er gestolen wordt. Eigenlijk is dat heel triest. Want als ik iets niet wil, dan is het dat ik het ‘normaal’ ga vinden dat er gestolen wordt in de winkel.

Met het nieuwe winkelcentrum ben ik heel blij. Het is een heel ander gezicht als je nu het dorp binnen rijdt. Ik hoop alleen wel dat de nog leegstaande panden snel gevuld zullen worden. Leegstand doet de huidige winkeliers beslist schade. Een Wibra of Zeeman, een slager, een groenteboer, daar is volgens mij best behoefte aan in Biddinghuizen. Als alle panden gevuld zijn met winkels wordt het centrum bovendien meer een geheel en aantrekkelijker om boodschappen te doen. Ik hoop echt dat er nog voor de opening van het winkelcentrum op donderdagavond 27 september nieuwe winkeliers bij zullen zijn.

Wat betekent Biddinghuizen voor Daniëlle Winnubst?
Ik voel me hier helemaal thuis. De renovatie van de oude wijken heeft het dorp goed gedaan. Vroegere achterstandswijken zien er nu prachtig uit. Goed voor die straten, goed voor ons hele dorp. Een persoon die ik graag vanaf deze plaats een compliment wil geven is Jennie Brandsma. Hij neemt altijd maar weer het voortouw om van alles en nog wat voor elkaar te krijgen in het dorp. Eerst met Biddinghuizen Vooruit en nu met Dorpsbelangen. Mede daardoor zit het dorp weer in de lift. Nu moeten we er met z’n allen voor zorgen dat het zo blijft.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat