Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Ingrid Kamphorst - Salon Elegance draait weer volop

27-9-2008


Ingrid Kamphorst (44). Geboren in Den Haag. Woont in Biddinghuizen sinds 1983.

Mijn basisschooltijd bracht ik in het westen door. We verhuisden naar Ermelo met mijn ouders, mijn broer en zus. Daar groeide ik verder op en kreeg ik verkering met Willem, die geboren en getogen is in Ermelo. We vonden een huis in Biddinghuizen, waar toen huizen werden gebouwd. We gingen wonen aan het Erf met de bedoeling ooit terug te gaan naar Ermelo, maar het bevalt ons hier nog steeds goed. Onze dochter Daniëlle is twintig en doet de pabo in Zwolle. Haar vriend Boy en zij gaan samenwonen in Biddinghuizen. Ook mijn ouders wonen inmiddels hier. Dat is wel heel fijn natuurlijk.

In 1985 startte ik mijn eigen beautysalon: Elegance. Thuiswerken is erg prettig, ik heb veel vrijheid en ben erg flexibel. Zo is er een klant die altijd vroeg op is en vóór 8 uur een behandeling wil. Of ik rijd even naar mijn schoonmoeder in Epe. Kan allemaal. Ook bezoek ik klanten thuis om welke reden dan ook. Bruidjes komen ook hier of andersom, geef een proefmake-up, leuk is dat. Maar wat ik helaas zie is dat vaak mensen op een huidafwijking worden veroordeeld. Neem acne of psoriasis. Gewoon een afwijking van de talgafscheiding of celdeling, ‘niets vies’ zoals sommige mensen denken. Ook zie ik soms een verdachte huid, waarbij ik de klant aanraad naar een arts te gaan en soms blijkt het mis te zijn. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste betekent zoveel meer dan mooier worden.

Overweldigend
Bij mij staat welzijn voorop. Met apparaten heb ik niet zo veel, laseren bijvoorbeeld doe ik niet. Ik werk wel graag met mijn handen. Ik vind rust in mijn werk en doe het graag. En geef een klant graag een moment voor zichzelf. De salon betekent veel voor me. Nog meer omdat ik sinds pas weer volledig open ben. Vorig jaar kreeg ik kanker. Een tijdlang kon ik niet werken. Wat me ontzettend verraste en me overweldigde is de steun die ik kreeg van klanten en vele mensen uit het dorp. Hierbij: een hartelijke dank aan iedereen! Al is zo’n zin nooit voldoende natuurlijk. Ik ben zo gesteund en dat ontroert me als het ware nog steeds.
Ik rijd paard bij de Patricia Hoeve aan de Alikruikweg en ook daar waren er betrokken klanten. Elke zaterdag ga ik als verzorger of ‘groom’ mee op concours met een vriendin. Ook tennist ons gezin bij BAS Tennis. Pas kwamen we vrijdags terug van vakantie en meteen zaten we het hele weekend bij de club. Gezellig!

Wat betekent Biddinghuizen voor Ingrid Kamphorst?
Ik vind het prettig dat er zoveel verschillende mensen wonen en uit allerlei windstreken komen. Nieuwkomers worden naar mijn idee snel geaccepteerd en er heerst saamhorigheid. Of we ooit weg gaan? Ik sluit het niet uit maar we zijn wel honkvast als gezin. Een wens van mij is het wonen op een klein boerderijtje met veel dieren. Maar je dromen dromen is ook leuk, toch?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat