Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Sylvia Snel - Tussenstop

14-8-2010


Sinds januari 2010 is Snackwagen ‘De Tussenstop’ te vinden aan de Noorderbaan, op het industrieterrein te Biddinghuizen. Sylvia Snel, tot die tijd storemanager bij een winkel in Bataviastad, is samen met haar man Richard eigenaar van de snackwagen. Ze zijn nu een half jaar bezig. Hoe gaat het met ‘De Tussenstop’?

Het gaat boven verwachting, vertelt Sylvia. Vanaf de eerste dag, op 11 januari van dit jaar, werken we met veel plezier op deze plek. Een unieke locatie, zo vlak bij de jachthaven waarvan de met name in het vakantieseizoen veel klanten hebben. Dan hebben we juist van de bedrijven in Biddinghuizen iets minder omzet dus dat vult elkaar mooi aan. Eerst stond Richard met onze snackwagen op de hoek Larserringweg-Dronterweg. Een prachtig plekje, maar helaas liet de klandizie daar zwaar te wensen over.

We waren dan ook heel blij dat we van de gemeente Dronten deze plek toegewezen kregen. Onze verwachtingen waren hoog gespannen, maar zijn inmiddels ingehaald door de bereikte resultaten van het eerste half jaar. We zijn door de mensen in Biddinghuizen zeer hartelijk ontvangen en werden meteen geaccepteerd. Dat is natuurlijk hartstikke fijn. We doen ontzettend ons best, leveren zo hoog mogelijke kwaliteit. Als dat dan beloond wordt met vaste klanten en een leuke omzet, dan kun je daar alleen maar heel gelukkig mee zijn.

Voor het eerst werk ik samen met Richard. Dat houdt in ons geval in dat we bijna vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week samen zijn. Ook dat gaat goed. We kennen elkaar door en door. Vaak heb ik aan een gezichtsuitdrukking van Richard genoeg om te weten hoe hij ergens over denkt. Wat ook een voordeel is, is dat je elkaars minder goede kanten ook kent. Daar kun je dan op inspelen en ook dat maakt onze samenwerking bijzonder. Het is me tot nu toe alleen maar meegevallen.

In de toekomst hopen we de cateringtak van ons bedrijf uit te kunnen breiden. Het verzorgen van feesten, zowel verjaardagen bij mensen thuis als open dagen of presentaties bij bedrijven, is iets waar we goed in zijn. Voor BAS Tennis hebben we al twee keer de catering voor het Pinkstertoernooi mogen verzorgen en ook voor bij de opening van de kantine van de jachthaven hebben wij gezorgd voor het natje en droogje van de gasten.
(zie www.detussenstop.nl)

We wonen in Dronten Zuid en plannen om te verhuizen naar Biddinghuizen zijn er niet. De afstand tussen huis en werk is maar zeven kilometer, dat is voor ons zeer acceptabel. Ik vind Biddinghuizen een heel leuk dorp. Ondanks de grote verscheidenheid aan mensen die er woont en woningen die er zijn, heeft het een heel eigen identiteit. Blij zijn we met de komst van Bodrum. Ik denk dat dit bedrijf echt iets toevoegt aan de voorzieningen die er zijn in het dorp. Ik zie Bodrum niet als concurrent. Het is een collega. Hoe beter de voorzieningen in het dorp, des te levendiger zal het worden. En daar profiteren we allemaal van. Het is weer een stapje dichterbij naar een winkelcentrum waar geen leegstand is. Wie heeft daar nu geen belang bij?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat