Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.

Marie-José Klamer - Gevalletje eerste liefde

23-8-2008


Marie-José Klamer (36). Geboren in 1971 in Dieren. Woont in Biddinghuizen sinds 1988.

Aan de Jamboreelaan woont Marie-José met echtgenoot Wilfred, dochter Maaike (9) en zoon Koen (7). Ze runt met Wilfred ‘Klamer Fietsen’ aan de Baan.

Sinds ruim een jaar hebben we samen deze zaak. Ieder vrij uurtje zit erin. We willen het met zijn tweeën toch zoveel mogelijk doen. Vorig jaar mei openden we onze verbouwde winkel. En wat krijgen we een hoop positieve respons van mensen uit het dorp. Gelukkig! Vaak horen we dat ze het zo’n mooie zaak vinden sinds de renovatie. Eerst zaten we onder één dak met de naastgelegen Huishoudbeurs. Nu staat mijn zus daar nog. Omdat ons hart meer bij de fietswereld ligt, besloten we samen in deze zaak te gaan. We hebben een tussenwand en een nieuwe pui geplaatst en achter een stuk uitgebreid. We hebben ons na de verbouwing verbaasd over de nieuwe klanten uit Dronten, Harderwijk en Lelystad en Almere. We hoopten die klandizie uiteraard en het is super als dat uitkomt. We zijn een Gazelle Select Center en hebben er een sportmerk bij; de CUBE-fiets. Al met al zijn onze verkoopverwachtingen overtroffen.

Oorspronkelijk hadden mijn ouders de Huishoudbeurs. Ik leerde Wilfred kennen op mijn zestiende in Biddinghuizen, toen ik hier net drie maanden met mijn ouders woonde. Gevalletje eerste liefde, noem ik het altijd, wat heel goed uitgepakt heeft! We zijn alweer twintig jaar samen. Ik heb op het CCNV gezeten en vijftien jaar in Harderwijk gewoond, met nog drie zussen. Mijn ouders hadden toen de bekende snoepwinkel Jamin daar.

Wilfred en ik komen allebei uit een middenstandsgezin, ‘Kapper Klamer’ was van zijn ouders. Wilfred was gek van fietsen en hij heeft mij meegekregen. Het contact met klanten rondom het fietsen vind ik erg leuk. Leuker dan vaak alleen afrekenen aan de kassa bijvoorbeeld. Verder ben ik gek op lezen. ‘Lees echt alles, van thrillers tot aan het etiket van een pak melk op tafel. Sport? Ik fiets graag op mijn mountainbike en racefiets. Alleen komt dat er te weinig van. Maar ik mag niet klagen.

Wat betekent Biddinghuizen voor Marie-José Klamer?
Ik zie de noodzaak van een MFC, we hebben daar nog voor gedemonstreerd in Dronten. We zullen zien. Wat Biddinghuizen wel uniek maakt is zoiets als Biddinghuizen Actueel en Bhz-net. En het wandelpad dat samen is gemaakt is ook super. Onze ouders wonen hier ook allebei nog. De Jamboreelaan ligt in een supergezellige buurt. Nee, we gaan hier niet weg. Ik zou niet weten waarom.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat