Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Maarten Jochemsen - Muziek maken is machtig mooi

21-10-2006


Maarten Jochemsen, geboren in 1984 te Biddinghuizen.

Ik heb nooit ergens anders gewoond dan in Biddinghuizen en eigenlijk heb ik daar ook nooit de behoefte toe gevoeld. In de stad zou ik zeker niet willen wonen, dat zou niet goed komen, denk ik. Mijn leven lang woon ik al aan De Koets, een heel gezellige straat. Ik woon nu nog thuis, maar als ik op mezelf ga wonen, dan zal dat waarschijnlijk in ook Biddinghuizen zijn.

Vanaf mijn zevende jaar speel ik bij Maris Sonores. Eerst was de Alt Hoorn mijn instrument, daar heb ik het A en B diploma voor gehaald. Nu bespeel ik de Bas Tuba, op straat is dat die grote witte toeter. Het niveau bij Maris Sonores is de laatste jaren flink omhoog gegaan, evenals het aantal jeugdleden. We hebben nu zelfs een echt jeugd/leerlingenorkest, SMS genaamd (Starters Maris Sonores) Het gaat weer goed met de muziekvereniging. Dat komt niet in de laatste plaats door onze dirigent Arjan Rutten.
Elke maandag repeteren we in De Voorhof en daar ga ik met plezier naar toe. Muziek maken is sowieso mooi om te doen, maar Maris Sonores is ook nog eens een gezellige groep mensen. Als we met z’n allen musiceren, dan klinkt dat soms zo machtig mooi! En het is echt geen ouwe lullen muziek hoor, zoals soms gedacht wordt. We spelen ook K3, de Beatles, filmmuziek (Harry Potter, Titanic) en musicalmuziek.

We doen met de fanfare binnenkort zelfs weer mee aan een festival. Wel jammer dat de Malletband momenteel niet zoveel leden heeft. Optreden is hartstikke leuk, het geeft echt een kick als het goed gaat. Tijdens de viering van het veertig jarig bestaan van Biddinghuizen hebben we tijdens de korenavond opgetreden in de tent. Drie nummers speelden we. Na afloop kregen we een staande ovatie, dat was echt geweldig. Maar muziek maken tijdens de intocht van Sinterklaas, de Avondvierdaagse en op koninginnedag is ook altijd leuk.

Wat betekent Biddinghuizen voor Maarten Jochemsen?
Eigenlijk gebeurt er in Biddinghuizen best veel, als je het maar wilt zien. Het is goed dat het winkelcentrum opgeknapt wordt en ook de renovatie van de dorpskern is een goede zaak. Als je ziet hoe sommige huizen er bij staan… Op zich hoeft het dorp van mij niet te groeien, maar ik begrijp ook wel dat dat wel zal moeten, om de voorzieningen die we hebben in stand te houden. Het lijkt me heel gezellig om met z’n allen aan het werk te gaan voor het wandelpad om het dorp, een prima initiatief is dat. Vanuit de Voorhof Onderhoudscommissie (VOC) weet ik hoe leuk het is om samen ergens aan te werken. Ieder jaar organiseren we de Voorhofdagen, met plantenmarkt, goederenmarkt en orgelmarathon. De Voorhof is een beeldbepalend gebouw in ons dorp, het voelt goed er aan mee te werken om dat in stand te houden.
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat