Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Isolde Roodselaar - Terug naar Biddinghuizen

28-10-2006


Isolde Roodselaar, geboren in 1975 te Biddinghuizen.

Ik ben geboren en getogen in Biddinghuizen. Daar had ik een onbezorgde jeugd in een knus en gezellig dorp. Ik zat op de Akkerwinde, een leuke school. Wat wil je als kind nog meer? De HAVO deed ik in Harderwijk, op RSG Het Slingerbos.
Op mijn zeventiende verliet ik Biddinghuizen om in Leeuwarden de Hogere Hotelschool te volgen. Voor mijn stage ging ik naar Mexico.


Dat was een geweldige ervaring. Zo leuk zelfs, dat ik er ruim twee jaar gebleven ben. Daarna heb ik ook nog in de Verenigde Staten gewoond, op de Canarische eilanden en in de Dominicaanse republiek. Voor een toeroperator was ik reisleidster en gids. Ik heb veel gezien en veel meegemaakt. Maar hoe leuk het ook was, de mensen, het mooie weer, de verschillende culturen, op een gegeven moment wilde ik wat meer vastigheid.

Hoewel ik vroeger nooit gedacht had dat ik ooit terug zou gaan naar Biddinghuizen, trok het dorp me toch. Maar ik schrok wel toen ik terug kwam. De buurt waarin ik ben opgegroeid herkende ik zowat niet meer. Om maar niet spreken over het achterstallig onderhoud in de sportzaal en op de scholen. Overal hingen posters met ‘De Bieb moet blijven!’ ‘Wat is hier aan de hand?’, vroeg ik me af.

Voor Dorpsbelangen ben ik projectleider van het Multifunctionele Centrum geworden. Een grote klus, maar leuk om te doen. Het is belangrijk voor Biddinghuizen dat dit project slaagt en dat het MFC er snel komt, want het biedt de mogelijkheid om voor de toekomst voorzieningen in stand te houden, niet alleen voor jongeren, maar ook voor de ouderen in ons dorp. En daar wil ik me heel graag sterk voor maken. Biddinghuizen moet weer naar het niveau getild worden zoals als het was. Zodat ook de kinderen van nu, net als ik destijds, een leuke en onbezorgde jeugd kunnen hebben.

Wat betekent Biddinghuizen voor Isolde Roodselaar?
Ik ben blij dat ik terug ben. Ondanks de niet al te geweldige toestand waarin Biddinghuizen nu verkeert, is het zeker een dorp met potentie. Het bruist hier toch, dat merk je aan alles. Er is bos, strand, ruimte en groen. Als het winkelcentrum straks af is en de oude wijken zijn opgeknapt, en vooral als het MFC een feit is, dan hebben we weer een prachtig dorp!
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat