Home

Dorpsgenoten

Tussen 2005 en 2013 is er door diverse auteurs een rubriek geschreven voor dorpsblad Biddinghuizen Actueel: "Dorpsgenoten". Deze verschenen bovendien op de website van Dorpsbelangen Biddinghuizen en (met alleen intro) als nieuwsbericht op de nieuwswebsite BHZNet.nl.
Op deze website dorpsgenoten.biddinghuizen.org vindt u het archief van deze rubriek terug.
Heeft u vragen over de inhoud van de artikelen, neem dan contact op met Dorpsbelangen Biddinghuizen of met de redactie van nieuwswebsite BHZNet.nl.
Aan de inhoud van de artikelen kunnen geen rechten worden ontleend.


Ieder mens heeft zijn of haar eigen levensverhaal, soms indrukwekkend, soms verrassend, soms heel gewoon, maar toch altijd weer bijzonder. In de rubriek DORPSGENOTEN….wordt wekelijks een kijkje genomen in het leven van een Biddinghuizenaar.
Door Rita van Westen

Margriet Doornbos - Speelotheek Het Boemeltje

26-9-2009


Margriet Doornbos Fial –Geboren te Uithuizermeeden. Vraagt zich af waarom er zo weinig gebruik wordt gemaakt van de speelotheek.

Via het werk van mijn man zijn we tien jaar geleden in Biddinghuizen terecht gekomen. Ik vond het meteen heerlijk hier. Biddinghuizen is een knus en gezellig dorp waar je je kinderen nog met een gerust hart lekker op straat kunt laten spelen. Iedereen groet elkaar, dat vind ik echt een positief iets. We hebben er nooit een dag spijt van gehad dat we hier naartoe gekomen zijn. Eigenlijk lijkt ’t hier wel een beetje op Groningen; lekker kneuterig.

Vier jaar geleden vroeg Annelies van den Assem of ik een keertje wilde meehelpen bij de speelotheek. Dat heb ik gedaan en ik weet nog dat ik die speelotheek meteen leuk vond. Voor maar € 15,- per jaar kun je je kinderen telkens weer met ander speelgoed laten spelen. Ideaal! Inmiddels zit ik in het bestuur van Het Boemeltje. Noodgedwongen, want het vorige bestuur zag het eigenlijk niet meer zitten, vanwege het teruglopende ledenaantal.

Misschien weten veel mensen in Biddinghuizen niet dat hier in het dorp zo’n leuke speelotheek is. Je kunt niet alleen om de twee weken ander speelgoed lenen maar bijvoorbeeld ook speelgoed uitproberen voordat je het aanschaft. Mijn zoon Christiaan wilde een poos geleden heel graag een waterbaan hebben. Kost in de winkel € 80,- Ik heb die waterbaan eerst maar eens geleend bij de speelotheek en na een week was mijn zoon er al op uitgekeken. Nou, die koop ging dus niet door.

Een lidmaatschap van de speelotheek is een origineel cadeautje, waar je een kind een jaar lang speelplezier mee bezorgt. Duplo, Playmobil, Barbie of Actionman, allerlei spellen.... Alles is te leen. Ik begrijp werkelijk niet waarom er zo weinig mensen in Biddinghuizen lid zijn van ’t Boemeltje. Zou het komen door de verhuizing naar de Akkerwinde? (We zaten eerst in ‘De Woelwaters’ aan de Fruithof, maar moesten daar noodgedwongen weg.)

Nu u dit gelezen heeft, weet ook u de speelotheek te vinden en gaat het ledental vast weer groeien, zodat we kunnen blijven bestaan. Speelotheek Het Boemeltje is iedere woensdag in de even weken open van 14.30 tot 16.00 uur en is gevestigd in De Akkerwinde, naast de BSO.

Wat betekent Biddinghuizen voor Margriet?
Ik hoop dat er met de komst van het MFC ook een plek komt waar de oudere jeugd elkaar kan ontmoeten. Mijn kinderen zijn nog klein, maar over een paar jaar hebben ook zij behoefte aan zo’n voorziening. Het is zo jammer als de jeugd noodgedwongen vertier buiten het dorp moet zoeken omdat er hier zo weinig voor ze te beleven is. Vroeger was er ook soos en disco, maar dat is nu nog maar een keer per maand . Dat moet toch met de komst van het MFC vaker kunnen?
Eerder verschenen in Dorpsgenoten:
© 2021 Dorpsbelangen Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat